Voor alle copy cats: wij gaan gewoon vrolijk door!

Elke week probeer ik je een kijkje te geven in wat er allemaal op mijn pad komt tijdens het bouwen van mijn eigen merk All-time Favourites. Vaak is dat leuk en komen er heel veel mooie dingen langs, maar ook gebeuren er dingen die niet leuk zijn en me boos en verdrietig maken namelijk; copy cats, na-apers, goudzoekers, geef het een naam....

Sinds dit jaar zijn er mensen die het succes van onze grote shoppers ook hebben opgemerkt en denken dat wel even na te kunnen doen door ze gewoon 1-op-1 na te maken. De eerste keer dat ik dit op Instagram was tegengekomen, was ik woest. Vooral ook omdat ik deze mensen zelf ken en zij mij ook. Ik had nooit verwacht dat als we gekopieerd zouden worden, dat het door mensen zou zijn die ik dus ken.

Meteen belde ik mijn broertje die advocaat is. Met de stoom uit mijn oren vertelde ik hem het verhaal en gaf hij mij het telefoonnummer van een intellectueel eigendom advocaat. Moeilijk woord. Maar deze man is gespecialiseerd in "van wie is het ontwerp en dus van wie is het eigendom". Ik belde hem op, legde het verhaal uit en hij antwoordde meteen dat we een sterke case zouden hebben. Ik zou een exemplaar van de copy cats moeten kopen en aan hem moeten geven en hij zou deze mensen voor de rechter dagen. TOP!

Justice dacht ik! Ik was zó boos. De volgende dag had ik een meeting met mijn coach Ole. En opnieuw vertelde ik vol woede wat ons was overkomen. Hij bleef opvallend kalm. Hij zei me "Brech waar maak je je nou druk om? Hoeveel tassen kan zo iemand in haar winkel denk je verkopen? 20? 50? Misschien hooguit 100 en wedden dat ze over drie jaar nog niet van die tassen af zijn? Jouw fans, jouw kopers kopen niet alleen een grote tas. Zij kopen een tas van ATF. Iedereen kan grote tassen op de markt brengen, in dezelfde vorm als jij. Maar niemand, helemaal niemand is ATF. Vertrouw op je eigen kracht. ATF is een feel good merk. Focus je daarop. Zorg dat je altijd vernieuwend bent en dat je alle copy cats altijd een stap voor bent."

En hij had gelijk. Diezelfde middag belde ik de advocaat af en heb het verder links laten liggen en ben me weer bezig gaan houden met mijn missie! En toen het laatst weer gebeurde, ja onze STAR shopper is 1-op-1 nagemaakt, alleen ons logo is eruit gelaten en zelfs de voering is ook pink, moest ik toch echt weer even slikken. Heel even voelde ik die negativiteit weer omhoog komen. Ik heb Layla en Amber er ook naar laten kijken en ook zij waren meteen zo van "dat mag toch niet? Moeten we hier niet iets tegen doen?". Toen heb ik tegen hun gezegd wat Ole mij vertelde: POSITIVE VIBES ONLY bij All-time Favourites! Hard werken, onze doelen scherp voor ogen houden, de leukste grote tassen blijven maken en onze belofte elke keer weer waarmaken dat je met een shopper van All-time Favourites alles uit het leven kan halen: van werk naar gym, van sportschool naar sauna, van vliegveld naar strand: het lukt jou allemaal in stijl met een tas van ATF! BELOOFD!

Fijn weekend! Liefs Brechje

Dejar un comentario

Todos los comentarios son revisados antes de publicarse