Handbagage - hoe zit het nou?

In deze periode van het jaar is de meest gestelde vraag aan onze klantenservice: "mogen de shoppers van ATF mee aan boord als handbagage"? En dat antwoord is JA en ik leg je graag uit waarom!

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen staat een afmeting vermeld van wat bij hun is toegestaan als handbagage. Als je deze afmetingen neerlegt naast bijvoorbeeld de afmeting van een shopper, zou je kunnen twijfelen.

Maar dat hoeft niet. Onze grote shoppers zijn zacht en flexibel. En dus makkelijk boven in de bakken boven je hoofd te stoppen. Mocht er geen plek meer zijn, past een shopper altijd onder je stoel tussen je benen. Dit in tegenstelling tot de (harde) koffertjes. Deze kun je niet onder je stoel of tussen je benen zetten. En daarom zijn de regels m.b.t. rolkoffertjes heel streng. Neem je een te grote koffer mee aan boord, dan wordt deze bij de gate ingenomen en alsnog in het laadruim geladen. 

Ook staat er bij de check-in balies vaak zo'n ijzeren vierkante beugel, waar je je koffertje in kunt zetten om te checken of je koffer niet te groot is. Maar als iemand bij de check-in balie jou vraagt je shopper in die beugel te zetten (niet dat ze dat ooit zullen vragen) dan past deze altijd, want je propt 'm er gewoon in! 

Wel moet je altijd letten op het gewicht. Je mag bij de meeste luchtvaartmaatschappijen maximaal 10 kg meenemen, dus zorg dat je daar niet overheen gaat. Wij adviseren ook om 'm niet te vol te doen. Met name nu het hoogseizoen eraan komt en vrijwel iedereen met handbagage reist en de bakken bijna altijd bomvol zitten, is het fijn als je de tas tussen je benen kunt zetten én ook nog wat ruimte overhoudt voor je benen :-).

Het fijne van onze grote shoppers (met rits!) is dat je deze dus op weg naar je bestemming gebruikt als handbagage. En zodra je er bent, gebruik je diezelfde shopper als strandtas. Ideaal toch? En ook in de rest van Europa krijg je in de supermarkten geen gratis plastic zakjes meer, dus ook voor de boodschappen gebruik je wederom diezelfde ATF shopper. Ideaal, zeker nu je tegenwoordig de shoppers kleiner kunt maken met de drukknopen aan de uiteinden van de ritsen. 

We krijgen elke jaar weer zoveel foto's van reizende fans. Dus hierbij het levende bewijs van hoe handig onze shoppers zijn als handbagage! Stuur jij ons deze zomer ook een foto en zou jij in een reactie onderaan deze blog willen vertellen hoe het jou bevalt met een ATF shopper te reizen? Thanks!

Fijn weekend, liefs Brechje

Grote shopper zebra handbagage

Grote shopper zwart handbagage

Grote shopper camouflage handbagage

Grote shopper luipaard handbagage

Grote shopper python handbagage

Grote shopper camouflage handbagage

Grote shopper zebra

Grote shoppers handbagage

Grote shopper pailletten handbagage

Grote shopper handbagage

Grote shopper luipaard handbagage

Grote shopper disco pink handbagage

Kleine shopper tweed handbagage

 

Dejar un comentario

Todos los comentarios son revisados antes de publicarse