Wat een week!

Wat leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest, geschreven vanuit Barcelona waar ik sinds september 2019 woon om All-time Favourites Spanje op te zetten. Ik vond het een heftige week deze week. Privé ben ik afgelopen week verhuisd en dat is altijd toch meer werk dan je denkt. Eer dat ik al mijn ATF verhuistassen (ze zijn echt ideaal als je gaat verhuizen!) weer heb uitgepakt, ben ik zo een week verder. Maar, als het dan allemaal achter de rug is, zoals nu, dan is het plezier zo groot! Maar het is toch wel altijd een heftig gedoe. 

Maar ik vond de week ook op een andere manier heftig. Het overlijden van George Floyd, de manier waarop dit is gegaan vond ik ècht heel heftig. Ik heb het filmpje niet kunnen kijken van afschuw. En toen ik maandag ochtend mijn wekelijkse video call had met Eline, waren we het er allebei over eens dat ook wij iets van ons moesten laten horen. Dus wij hebben ook onze Instagram op zwart gezet. Uiteraard. Maar ja..is dat dan je steentje bijdragen? Ik heb de hele week geworsteld en nu nog, met wat ik kan doen. Ik ben zo vrij van haat opgevoed door mijn ouders. In het katholieke Brabant waar ik vandaan kom, was hooguit een verschil in religie voor bijvoorbeeld de generatie van mijn opa en oma lastig. ("twee geloven op 1 kussen daar slaapt de duivel tussen", zei mijn oma toen ik klein was). Maar dan praat ik over begin jaren '80 of zo. Dat zwakte ook af. Ik heb haar dat later nooit meer horen zeggen. Maar bij de generatie van mijn ouders speelde dat al niet meer en dus in mijn generatie ook niet. En verschil in huidskleur, komaf, sexuele voorkeur, etc, dat was en is bij ons geen punt, geen thema. Zoals het ook zou moeten zijn. Haat is een emotie die ik niet ken en ook niet in mijn opvoeding heb meegekregen, gelukkig. Dat je zoveel haat kunt voelen voor een hele gemeenschap of huidskleur dat je iemand dood kunt drukken vind ik afschuwelijk. Ik denk dat iedereen hier deze week wel mee heeft rondgelopen. Ik hoop dat we met z'n allen, ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen bijdrage, racisme de wereld uit kunnen krijgen. En de bijdrage die wij als merk kunnen geven, is dat wij geen enkel onderscheid maken. All-time Favourites staat juist voor toegankelijkheid, feelgood, voor kleur, voor vrijheid en blijheid! 

Maar er waren ook fijne dingen deze week. Ik heb namelijk ATF Spanje's eerste klant ontmoet in levende lijve! Op 2 januari plaatste Sonia de allereerste order in de Spaanse webshop en mailde de Spaanse klantenservice, mij dus, dat ze zo blij was dat ze ATF had gespot online, dat ze een tweede huis had in Andorra waar ze elk weekend ging skiën en dat ze steeds met die lelijke Ikea tas daarheen ging met beddengoed en handdoeken en dat ze nu EIN-DE-LIJK dit in stijl kon doen, want ze had zojuist de grote zwarte croco shopper gekocht. Dank voor jullie geweldige tassen! Nou, als je zo'n mail krijgt van je allereerste klant, dan krijg je wel vertrouwen in je nieuwe Spaanse avontuur! Want zonder haar iets te hebben ingefluisterd, snapte ze dus direct onze filosofie! In maart, net voor de Corona uitbrak bestelde ze haar tweede tas. Deze keer de kleine shopper disco groen. Helaas was er bij de levering iets mis gegaan. Maar door de total lockdown hier, konden we niet even ruilen. Maar nu de terrassen weer open zijn in Spanje en ik de tas die ze wilde thuis had liggen, kon ik deze haar gaan brengen, want ze woont ook in Barcelona. En zo hebben we samen even een cañita gedronken op terras. Te leuk! 

Plus deze week ook goed bericht van Rutte dat er weer gereisd kan worden in Europa en daar ben ik natuurlijk ook erg blij mee, want dat moment, het op vakantie gaan, is voor velen van jullie dé impuls om weer een lekkere grote hippe shopper te kopen! En een strandlaken. En dat hebben we gemerkt deze week. HEERLIJK!

Geniet van je weekend! Heel veel liefs,

Brechje

p.s. De tas op mijn schoot komt in september online! 

3 comments

Wauw! die tas wil ik ook :-)

Wandena June 12, 2020

Prachtig stuk,over je opvoeding, zelf ook Katholiek opgevoed. Geniet van alles wat je doet in het prachtige Barcelona!

Karen June 05, 2020

Wat een leuk stuk weer!!! Maar wat een leuke tas heb je op de foto!!!

Saskia June 05, 2020

Leave a comment

All comments are moderated before being published