Time flies!

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Vandaag schrijf ik deze niet vanuit zonnig Barcelona, maar vanuit regenachtig Nederland. Ik heb Nederland nooit voor het weer verlaten, maar als ik hier nu weer ben, begrijp ik wel weer heel erg goed waarom ik me in Barcelona zoveel lekkerder voel! Die regen en die kou hier, niet te doen pffff!

Vandaag is het exact een jaar geleden dat we in Spanje te horen kregen dat het niet goed ging, sterker nog; dat het heel slecht ging en dat we in een total-lockdown gingen! Dat was vrijdag 13 maart 2020. Vandaag is het weer die vrijdag, vandaag dan de 12e maar zijn we gewoon een jaar verder! De tijd gaat zo snel tegenwoordig, voel jij dat ook zo?

En zo bepaalt dus al weer een jaar Covid19 ons leven, ons gesprek, onze dag. Maar is er dit jaar natuurlijk ook nog heel veel meer gebeurd. Want heb ik ook voor het eerst alle seizoen in Spanje voorbij zien komen. Weet ik precies hoe de dagen en het ritme van de dagen in Spanje verschillen ten opzichte van de dagen in Nederland en daarmee ook hoe de keuzes voor welke tassen per land verschillen.

In Spanje verkopen we meer het middelste formaat. In Nederland noemen wij dit formaat de kleine shopper, in Spanje noemen we dit formaat het midden-maatje. (“Mediano”) In Spanje sleept een vrouw gewoon minder spullen met zich mee omdat ze een grote pauze op de dag heeft: de siësta van 14-16 uur. Vaak gaan de dames dan naar huis om te lunchen en worden outfits of de inhoud van de tas gewisseld. Niet alles hoeft dus perse de hele dag meegesjouwd te worden zoals in Nederland.

En nu de Duitse webshop sinds 1 maart open is, hebben we nog een markt die we kunnen vergelijken. En tot nu toe, na bijna twee weken, is de grote shopper, net als in Nederland, het meeste verkocht! En daarmee hoop ik echt dat de Duitse markt en de Nederlandse markt meer op elkaar lijken dan Nederland en Spanje. Want dat maakt het voor mij wat makkelijker!

Ik ga de komende dagen genieten van mijn familie in Nederland die ik zo heb moeten missen en wens jou ook een geweldig weekend toe! Tot volgende week! (Dan staat er weer een super leuke winactie op het programma! Hou onze Facebook en Instagram pagina’s in de gaten!)

Liefs Brechje

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published