Net als je denkt dat je goed op weg bent, gebeurt je dit.....

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje Gondrie, oprichtster van All-time Favourites en ik neem je elke week mee in mijn avontuur om van All-time Favourites hét grote tassenmerk van Nederland te maken. Deze week heb ik me toch zitten balen!

Al sinds het begin van het bestaan van Facebook en van All-time Favourites, zijn die twee samengegaan. Facebook was nieuw en iedereen ging massaal van Hyves naar Facebook en ik deed braaf mee. Je kon een leuke privé-pagina aanmaken voor jezelf en net zo een voor je bedrijf. Die twee zagen er hetzelfde uit. Al vanaf de eerste dag sloten mensen zich bij ATF aan en wilden ze op de hoogte blijven van ATF. En leuk dat ik dat vond!

Al snel besloot Facebook dat bedrijven niet een "prive-account" mochten hebben. Een bedrijfspagina moest er anders uitzien. Dus die pagina die we zo leuk hadden opgebouwd, moesten we van de 1 op de andere dag wegdoen. En een bedrijfspagina gaan aanmaken. We hadden geen keuze. In 1 keer ben je dan al je volgers kwijt. Moesten we weer helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig vonden jullie ons gauw genoeg weer terug.

In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid naar een leuke enthousiaste community van bijna 8500 ATF fans. Daar ben ik natuurlijk super trots op. Iedereen die op de knop "wil ik volgen" of "liken" heeft geklikt, sluit zich als het ware aan en wil weten wat voor leuks we hebben. We besteden er dan ook echt veel tijd aan om jullie elke dag te bereiken met mooie of leuke posts, leuke win acties, vraagstukken of andere nieuwtjes.

Maar sinds kort heeft Facebook iets veranderd; onder het mom dat wij allemaal meer privé foto's van vrienden en familie te zien moeten krijgen op onze tijdlijn, want dan klinkt het vriendelijker, bedoelen ze eigenlijk iets anders. Niet langer toont Facebook "gratis" de berichten op jouw tijdlijn van merken, restaurants of bedrijven die jij volgt. ALLEEN nog, en daar komt ie, als bedrijven er voor gaan betalen! (ja echt!). En ik heb het hier niet over advertenties, waar je uiteraard voor moet betalen, maar gewoon leuke dagelijkse posts. Bijvoorbeeld onze wekelijkse share-your-ATF-moment post die wij altijd op woensdag plaatsen, laat Facebook jou niet meer zien. Het zou kunnen zijn, nu je dit zo leest, dat je inderdaad zegt, "klopt, ik heb maar weinig van ATF gezien de afgelopen tijd".

Dus sinds deze nieuwe regel wordt gehanteerd binnen Facebook, toont Facebook niet aan 8500 enthousiaste ATF volgers onze leuke posts, maar nog maar aan 550, of zelfs nog minder. Ineens is het zo maar ingestort.

Pas als we een post promoten, dus er geld voor betalen, dan is Facebook bereid aan jullie die leuke posts te laten zien, maar dan moeten we zoveel geld betalen, dat gaat niet, we zijn geen Coca Cola, Bijenkorf of Rituals met bakken marketing budget! Dus ipv het bereiken van 100% van onze volgers, bereiken we nu nog maar 2% van jullie als we niks betalen. En daar baal ik echt van! Want het is voor mij en All-time Favourites juist zo'n leuk medium om in contact te komen met jou, de fans, de tas-gebruikers, potentiële gebruikers, etc!

Maar....er zijn oplossingen.

Je kunt namelijk in je instellingen van Facebook een klein vinkje aanzetten bij ATF, zodat je altijd op de hoogte blijft! Het zijn even een paar stappen, maar het is niet moeilijk! Ik leg het je hieronder stap-voor-stap uit, voor op je mobiel, maar ook voor je computer!

Ik hoop dat we elkaar blijven zien op Facebook! Want ik wil jullie de leukste ATF items blijven tonen en VOORAL: ik heb jullie reacties, commentaar, feedback etc hard nodig om scherp te blijven en als merk te kunnen blijven groeien!

Fijn weekend, liefs Brechje

Op je mobiel:

Leave a comment

All comments are moderated before being published