Fietsend door het Coronavirus met ATF

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest. Zoals inmiddels al weer een half jaar, geschreven vanuit mijn nieuwe thuis: Barcelona! Elke week groeit de bekendheid met kleine stapjes hier in Spanje en het aantal webshopbestellingen groeit ook elke week. Het is en blijft elke keer weer geweldig om Spaanse señoritas in de webshop te zien. Ik heb een app op mijn telefoon waarmee ik alles in de gaten kan houden. Dat kan een beetje een obsessie worden, I know, maar ik kan dus 24/7 zien of er iemand in de webshop is. Dat voelt echt al een kick als ik zie dat het druk is met Spaanse bezoekers. Stap voor stap, poco a poco...

Een onderwerp waar we allemaal niet meer onheen kunnen is het Corona virus. Ik dacht, dat gaat wel aan mij voorbij, ver van mijn bed show, hier fiets ik wel even doorheen. Maar zowel op privé als op zakelijk vlak, ondervind ik er echt last van. En dan heb ik het niet over fysieke last. 

Toen het virus uitbrak in januari dit jaar, las je daar alleen over in de krant. Het werd me pas duidelijk hoe heftig het was, doordat een van onze leveranciers in Hong Kong filmpjes appte, van lege straten, mensen met maskers. Ik dacht wat een overdreven gedoe daar, eerlijk gezegd. Pas toen ik hoorde dat alle fabrieken gingen sluiten, kreeg ik het wel benauwd. Want als fabrieken gaan sluiten, kan ik geen bestellingen meer plaatsen. En zo kregen wij er dus ook last van: de XS shopper black croco kon niet meer besteld worden tot nadere orde, maar ook de super leuke nieuwe moederdag tas (net zoals met Quinty vorig jaar), met een nieuwe BN'er die deze tas heeft bedacht, kon niet geproduceerd worden. Dus ja, wij als merk hebben hier ook last van. Inmiddels is alles weer up and running, maar is het te laat voor Moederdag. Dat is echt jammer.

Privé had ik er niet zoveel last van. Mijn broer is arts in Brabant en hij vertelde me wel over de toestanden. Maar ja, dat is ver van mij vandaan. Maar toen ik afgelopen woensdag naar Amsterdam vloog voor het eerste kwalitatief marktonderzoek onder mannen (we gaan een mannen lijn lanceren binnenkort), vond ik het verdacht stil op Schiphol. Op de Zuidas waar het onderzoek was, was het die dag nog gewoon druk. Maar donderdag hebben ze daar ook alle kantoren gesloten. En nu is het hier in Spanje ook paniek. Alle scholen zijn sinds gisteren voor een maand gesloten. Ik stapte gisteren in de taxi, werden eerst mijn handen ontsmet door de chauffeur en moest ik daarna plastic handschoentjes aan...wow. Dan komt het heel dichtbij. Mijn Spaanse vertaalster kan niet werken deze week, want zij moet bij haar kind blijven die dus niet naar school mag. Restaurants zijn van de een op de andere dag hier in BCN leeg. Ik had een verjaardagsfeest hier in BCN morgen, dat is afgezegd ivm Corona. Dus ja: ook privé heb ik er dus last van.

Dat worden heel rustige weken. Thuis werken, geen sociale verplichtingen even, hoe lang gaat het duren? Nou we gaan het zien...Als je boodschappen gaat doen en flink wilt gaan hamsteren; vergeet dan niet je grote ATF shopper, want die zijn echt ideaal als er flink boodschappen gedaan moeten worden. En nu de zomervakantie nog echt ver is, kun je heerlijk vanuit huis op je gemak onze webshop afstruinen en je zomerfavoriet gaan kiezen voor als deze ellende weer achter de rug is. En, ook leuk, vandaag komt het derde seizoen uit van ELITE, een te gekke Spaanse serie op Netflix. Zo kunnen we van de nood toch ook een beetje een deugd maken toch? Geniet van een rustig weekend en blijf gezond!

Liefs Brechje

Leave a comment

All comments are moderated before being published