Er valt genoeg te proosten!

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Zoals je nu inmiddels denk ik wel weet, schrijf ik mijn blogs niet meer vanuit Amsterdam, maar vanuit Barcelona waar ik sinds 1 september woon om All-time Favourites España op te zetten. Dat is nu inmiddels bijna 8 maanden. De tijd vliegt en ja, ook in een total lockdown Corona toestand.

Het valt niet mee, die total lockdown. Al die heerlijke recepten die ik in de eerste weken fanatiek ben gaan uitproberen, heb gefinetuned en geperfectioneerd in de weken erna, komen me nu na 6 weken mijn neus uit en het ontbreekt me aan zin om weer nieuwe recepten te testen. Ik heb de lockdown ook aangegrepen om niet meer te drinken en nu na 42 dagen, weet ik dus dat ik het kan, dat niet drinken. Maar ja, heel veel reden om weer te beginnen met wijn en te proosten heb ik ook niet in deze ongezellige lockdown toestand. Dacht ik....

Totdat ik het eens ging opschrijven, want er valt genoeg te proosten! Exact een jaar geleden, in april 2019, haalden wij met ATF, na ruim 4 jaar bouwen, de 10.000 volgers op Instagram. Ik had de meiden destijds beloofd dat als we ooit, op eigen kracht, de 10K zouden halen, wij zouden gaan eten aan de plaat in Okura. Zo geschiedde. En wat denk je? Weer een jaar later, haalden we begin deze maand 15K volgers en zitten we nu, in de derde week van april op 15,4K volgers. (en terwijl ik schrijf ook al weer bijna 15.5K). In een jaar tijd dus meer dan 50% gegroeid. Ja dat is wel een glaasje waard. Want die volgers komen niet vanzelf. (ja je kunt ze kopen, maar daar ben ik fel op tegen). Nog elke dag ontdekken nieuwe mensen ATF. En sluiten zich aan bij ons, kopen hun eerste ATF en raken een beetje besmet met ons ATF virus. (niet slecht voor gezondheid, hooguit voor portemonnee :-) ) 

Ook hebben we deze maand voor het eerst een samenwerking gedaan met een Spaanse influencer. Ja dat vond ik best wel heel spannend. Ik ben de taal nog niet helemaal eigen dus communiceren met haar gaat ok, maar is soms ook moeilijk. Zoals wij even afkorten in ff als we whatsappen of mailen. Zo hebben de Spanjaarden ook van die verkortingen en is que bijvoorbeeld k. En lees ik een regel 10 keer opnieuw en heb ik geen ideeeee wat ze schijft, totdat ik het hardop lees en ja, dan valt het kwartje. Soms lastig als je afspraken wilt vastleggen op de mail bijvoorbeeld.

En wat ik vooral heel moeilijk vind is in te schatten "wie IS nou die influencer", hoe heeft zij haar sporen verdiend. Omdat je de geschiedenis niet kent van zo iemand. Hier in Spanje heb je bijvoorbeeld heeeel veeeel B of C-bekende Spanjaarden, die bijvoorbeeld ooit mee hebben gedaan aan Big Brother wat ik dus niet weet. (En zo iemand heeft dan bijvoorbeeld een "interessante" video gemaakt, à la Kim Kardashian). En zij heeft dan mega veel volgers. Op haar instagram account zie ik "die film" niet staan en denk ik, "zo zij heeft veel volgers". Maar als ik dan hier aan locals vraag wie zij is, dan zegt iedereen neeeeee dat is niks voor jou, zij heeft alleen mannelijke volgers dankzij haar "mooie film". Je kent de historie niet van mensen. 

De Spaans sprekende landen in Zuid-Amerika kijken heel erg af bij Spanje. Dus veel Spanjaarden hebben ook nog Zuid-Amerikaanse volgers. Dus de achterban van Spaanse influencers of bekende Spanjaarden is groter dan de grenzen van Spanje. Dus je verkijkt je snel op het aantal volgers. En met 47 miljoen inwoners heeft een beetje tv-persoonlijkheid hier meteen een miljoen volgers.

Kim Kötter (142K volgers), Monique Westenberg (632K volgers) en Quinty Trustfull (138K volgers) matchen in Nederland met ATF super goed en dat is gegroeid. Zij hebben zichzelf de afgelopen jaren echt neergezet als sterke persoonlijkheden met veel volgers. Maar zijn niet die MEGA influencers in aantal volgers als bijvoorbeeld Monica Geuze (1.2 miljoen volgers). Dus dat hoeft voor ATF dus helemaal niet. Wat telt is dat ze goed passen bij ons DNA, wat we in Nederland S.O.S. noemen = Stoer, Opgewekt, Stijlvol. Het heeft even geduurd om dit goed te kunnen vertalen naar het Spaans. Maar het is gelukt. EVA: Elegante, Valiente en Alegre. 

Dus probeer ik dames te benaderen die niet perse MILJOENEN volgers hebben, maar die ik wel vind passen bij EVA, bij ons DNA. En de eerste die ik heb benaderd is Mayte van @mytenida met 92K volgers. Een super opgewekte echte Spaanse vrouw, zij lacht altijd (Alegre in Spaans) en dat vind ik heel belangrijk. Ze is stijlvol (elegante in Spaans). En het is een stoere vrouw, een aanpakker, een vrouw met female power. (Valiente in het Spaans). Zij reageerde enthousiast, koos haar favoriet: de grote shopper pailletten zilver/goud en  heeft er een lookje/tenida bij gemaakt. Op 15 april zette zij haar post op Instagram en toen was het wachten.....

Nou dat bleek een schot in de roos; mega veel nieuwe volgers, Spaanse bestellingen en het allerleukste: SUPER veel enthousiasme vanuit haar volgers; Spaanse señoritas. En dat heb ik nodig nu. Ik heb nog nooit zoveel Spaanse emails beantwoord als deze maand. Te leuk. En zo probeer ik vanuit een total lockdown Spanje, de Spaanse vrouwen gek te maken van en voor All-time Favourites. Paso a paso. Stap voor stap. 

Dan hadden we deze maand ook een top beoordeling van onze medewerker ELINE, die deze maand al weer 1,5 jaar in dienst is bij ATF. Het is een heel fijn gevoel als je toppers in je team hebt als je ruim 1500 km van elkaar vandaan bent. Dus ja, daar moet ook op geproost worden. 

En dan hebben we deze week een super mooie winactie op Facebook met Australian Gold. Hier wordt door jullie enorm enthousiast op gereageerd. Dan plaatste Monique Noell ook nog even 2x een foto in haar stories op Instagram deze week en kregen we weer een golf aan nieuwe volgers.

Dus ja: ook al zitten we in een benarde situatie en is het ook voor ons niet altijd even makkelijk, bijvoorbeeld omdat de meivakantie nu anders is, terwijl normaal gesproken voor ons dit een startschot is voor de zomer; mensen gaan dan vaak een shopper aaschaffen voor vakantie/reizen/strand en die impuls is er nu dus even niet. Is er toch genoeg om wel voor te proosten en stil bij te staan!

Blijf gezond, sta stil bij alles wat je wel hebt en nog wel kunt. We komen er wel samen! Hou vol.

Liefs Brechje

 

1 comment

Hoi Brechje,
Ook wij zitten opgesloten in Spanje. Zorgen voor kinderen van Sandra zodat zij kan werken. Hotel is dicht maar genoeg te werken. Mijn petje af hoe je je zaken hier aanpakt. Valt niet mee in andere cultuur, maar vlgs mij doe je het heel erg goed. We kijken er allemaal naar uit weer op dat leuke terrasje te kunnen zitten. Heel veel succes en groeten van ons allemaal hier.

Marjan Baaten April 25, 2020

Leave a comment

All comments are moderated before being published