En zo draagt ATF ook een schoentje uh steentje bij!

Elke vrijdag neem ik je, met deze blog, mee in mijn grote droom om van All-time Favourites het grootste Grote Tassenmerk ter wereld te maken. Met natuurlijk als eerste stap om dit in Nederland te realiseren. Bij het voeren van je eigen merk, hoort ook een kantoor en zoals ik laatst al heb laten weten, verhuizen we 15 aug naar een nieuwe plek en verhuizen = opruimen!

En zo liep ik tegen die leuke schoentjes aan die we van 2015 tm 2017 in onze collectie hadden. De huarache sandaaltjes. Helemaal gek was ik (en ben ik nog steeds) op deze traditionele Mexicaanse schoentjes. De eerste die ik liet maken waren roze, zwart en wit. In de kleuren van ons logo. Na het succes van deze drie, voegde ik wat kleurtjes toe.

Maar vorig jaar besloot ik o.a. met mijn coach om ons als merk echt alleen op tassen te focussen, deden we deze schoentjes vet in de sale en nam ik afscheid van deze snoepjes. Helaas bleef ik natuurlijk ook met random maten en kleuren zitten. Zo telde ik dus laatst meer dan 200 paar in onze opslag. En ik wist niet wat ik hiermee moest doen.

Weggooien is natuurlijk geen optie, maar wat dan wel? Amber en Layla opperden een goed doel. Dus toen ben ik gaan nadenken. Wie in de wereld zit er op schoentjes te wachten? Welke vrouwen waar in de wereld kunnen we verblijden hiermee? Is er een lokaal goed doel hier in Amsterdam? En zo liep ik tegen Johnny de Mol's Movement on the Ground (MOTG) aan. MOTG helpt vluchtelingen die in Griekenland aankomen, op Lesvos (in het Nederlands heet dit eiland Lesbos) om precies te zijn. Ze hebben daar een "community center" gebouwd waar vluchtelingen afleiding kunnen zoeken, kinderen kunnen spelen, elke zaterdag een film wordt gedraaid en waar vrouwen samen kunnen komen. En dat doen ze zodat de situatie daar een beetje draaglijker wordt voor al die mensen.

Ik heb contact met ze gezocht en gevraagd of wij deze schoentjes aan de vrouwelijke vluchtelingen konden schenken. En ze waren meteen heel enthousiast. Helaas heb ik Johnny zelf niet kunnen spreken, zou leuk zijn geweest, maar wel andere vrijwilligers bij MOTG. En zo kreeg ik deze week een heel enthousiaste mail; de schoentjes waren aangekomen in Lesvos en de dames en meisjes waren er echt heel blij mee. Ze hebben wat foto's gemaakt daar ter plekke maar niemand wilde, begrijpelijk, herkenbaar op de foto.

En wij weten allemaal hoe gelukkig een vrouw wordt van schoenen toch? Dus ik ben dubbel blij nu: een opgeruimde opslagruimte EN meer dan 200 vrouwen op Lesvos die heel even een beetje opgevrolijkt zijn!

Fijn weekend allemaal, liefs Brechje

Leave a comment

All comments are moderated before being published