De vrouw achter de tas: Nienke Swart verpleegkundig specialist in opleiding

Het is weer tijd voor onze maandelijkse rubriek De Vrouw Achter De Tas. Een rubriek die we eind vorig jaar in het leven hebben geroepen ter vervanging van "8 vragen aan een ATFriend". We wilden meer laten zien wat voor een power vrouwen jullie allemaal zijn. Want wat voor alle ATFans geldt; het zijn allemaal power women. We plannen dit ver vooruit en voor deze maand stond Nienke al een hele poos gepland. Nienke had ook al lang geleden braaf de antwoorden gemaild. Maar net zoals de WIN actie van gisteren op Facebook bijna te mooi is om waar te zijn nu, (badjas juist nu we allemaal binnen moeten blijven verzin je toch niet?) lijkt ook deze timing m.b.t. Nienke spot-on! Lees snel mee:

Nienke Swart; een inspirerende power vrouw, die altijd werkzaam is geweest als verpleegkundige op de eerste hulp in het ziekenhuis, is nu opnieuw de boeken ingedoken om verpleegkundig specialist te worden, is mega druk nu i.v.m. Corona en is stiefmoeder van 3 kids. Zoals je begrijpt houdt Nienke 1000 ballen tegelijkertijd in de lucht, in stijl, dat wel! Lees hieronder hoe Nienke haar dagen eruit zien, haar tips en hoe ze haar ATF shoppers & laptoptas gebruikt in haar daily life! Ik heb haar deze week nog snel even gevraagd wat het effect is van Corona op haar dagen. Vandaar dat antwoord 1 iets langer is geworden:

1. Hi Nien, stel jezelf even voor!

Ik ben Nienke, 42 jaar, opgegroeid in het Brabantse dorp Asten, gaan studeren in de stad Utrecht en sinds een aantal jaren weer terug in Brabant. Samen met mijn vriend en 3 stiefkinderen woon ik in het mooie groene dorp Son en Breugel. Graag verdwijn ik met onze hond het bos in om alle drukte los te laten en heerlijk te wandelen. Sinds september ben ik me als verpleegkundige verder aan het ontwikkelen en aan een studie begonnen als verpleegkundig specialist bij een huisarts. En het werken in een huisartsenpraktijk is momenteel anders dan anders i.v.m. Corona.

Ik wil niemand voor de borst stoten of verkeerde informatie uitzenden, maar dat het ons werk de afgelopen 3 weken heeft beheerst dat klopt wel. Want tot een week geleden deed iedereen een beetje lacherig over het Corona virus, maar het werk van ons als zorgverleners zag er toen al een aantal weken anders uit. Via het RIVM en de GGD worden we dagelijks op de hoogte gehouden hoe de stand van zaken is en welke richtlijnen er gevolgd dienen te worden. Ook als het gaat om diagnostiek naar het Coronavirus. Veel zorg bestaat uit het goed uitvragen welke klachten patiënten hebben, deze beoordelen en daar de juiste zorg op aan passen, daarbij is het belangrijkste het wegnemen van de onrust en angst. Als team doen we dit zoveel mogelijk via de telefoon om zo persoonlijk contact te vermijden en kans op verspreiding te voorkomen. Geen handen meer schudden, in het begin erg onwennig voor alle partijen, maar aan alle kanten is er begrip. Niemand wil enig risico lopen. Het coronavirus is een ziekte die ongecontroleerd om zich heen grijpt en kan leiden tot zware klachten. Omdat het coronavirus een nieuw virus is heeft nog niemand antistoffen ontwikkeld en kan iedereen ziek worden. Daarom nemen we iedere klacht serieus en proberen er goed op in te spelen. Daarbij gaat de normale zorg bij de huisarts gewoon door, want Corona is natuurlijk niet het enige wat patiënten hebben. De komende tijd zal nog in het teken staan van het virus Corona, met op de juiste manier alle risico’s af te wegen proberen we de best mogelijke zorg te verlenen.

2. Welke ATF shopper gebruik jij op dit moment?

Ik heb er een aantal. De grote shopper python heb ik vanaf het begin in mijn ATF collectie, die gaat echt overal mee naartoe! Een kleine shopper met palmboom print staat weer te wachten tot het zomer wordt, deze geeft me een heerlijk gevoel, samen met de bijbehorende toilettas. Dan de zwarte croco laptoptas, deze gebruik ik voor mijn opleiding (zie foto). Als laatste heb ik sinds kort de zwarte croco XS shopper. En dan weet ik niet of ik het sleuteltasje en portemonnee ook mee moet tellen haha. 

3. Waar gebruik jij je shopper voor?

De grote python shopper gebruik ik heel vaak. Een nachtje of een dagje weg, sporten, hockeyen, als handbagage in het vliegtuig, naar het strand, met de kinderen naar het zwembad. De zwarte croco XS shopper gaat dagelijks overal mee naar toe, daar past echt elke keer veel meer in dan ik van te voren bedenk. Super fijn om bij me te hebben als ik een aantal boodschappen moet doen in het dorp of de stad.

4. Hoe ziet jouw ochtend er uit?

Deze begint vroeg, 6.10u gaat de wekker. In de ochtend wil ik lekker de tijd nemen voor een wandeling met de hond. Na de frisse wandeling de dag starten met een goed ontbijt, yoghurt met vers fruit en een kop koffie van gemalen bonen. Om 7.30u vertrek van huis, altijd weer een beetje haasten om op tijd in de praktijk te zijn voor mijn spreekuur.

5. Wat zit er allemaal in je grote shopper?

In de grote shopper altijd mijn sportspullen of de spullen voor een dagje uit.

6. Welke vakantiebestemming is jouw all-time favourite en waarom?

Dat zijn er twee. Vlieland, want wanneer ik op de veerboot stap start de vakantie. En dan de eindeloze witte stranden geven een gevoel van vrijheid. En Zuid-Afrika; een land met zoveel moois, de stranden, de wildparken, de prachtige natuur en de heerlijke wijngaarden.

7. Wat is je guilty pleasure?

Mijn Whitney Houston playlist heel hard aanzetten, meezingen en dansen.

8. Wat is de beste beauty tip die je ooit hebt gekregen?

Zonnebrand gebruiken. Bij het zien van zonnestralen gaat deze over mijn dagcrème

9. Waar word jij blij van?

Een kopje koffie in het eerste lente zonnetje of met open dak rijden in mijn auto.

10. Wat weet niemand van jou?

Dat weet ik niet…. Ik ben namelijk echt een open boek.

11. Zou jij ons nog wat willen vragen?

Komt er nog een ander item in jullie ATF collectie, een heerlijke sjaal bijvoorbeeld?

Brechje: Hi Nienke, dank voor je enthousiasme voor ATF en vooral dank wat je doet in je werk, altijd al, maar nu nog meer i.v.m. Corona! We klappen ook voor jou! 

Als antwoord op jouw vraag moet ik je een beetje teleurstellen. Ik wil met All-time Favourites een autoriteit worden op het gebied van grote tassen. Ik maak elk jaar wel een foutje door items aan de collectie toe te voegen die eigenlijk niet passen: telefoonhoesjes, uitgaanstasjes; we verkopen dit soort items gewoon niet goed genoeg. Ze leiden af van waar we écht voor staan; grote, handige en hippe tassen. Dus een sjaal, hoe leuk het idee ook is, zal niet in de collectie komen. Wel kan ik je vertellen dat we dit jaar een rugzak gaan lanceren! Helaas door Corona loopt dit wat vertraging op, maar binnenkort hierover meer!

Nienke  

Nienke

5 comments

Dat zijn dus 2 powerwomen samen. Geweldig.😘

Lenny Hoeks March 25, 2020

Superleuk en inspirerend interview van een topvrouw! Zoveel bewondering voor Nienke die alle ballen hooghoudt en voor Brechje die een supergaaf tassenlabel de wereld in mept. Chapeau!
Kus, Meike ( ja die ene ) 😉

Meike March 21, 2020

Wat een leuk interview. Cyril en ik zijn ook apetrots op onze dochter Nienke.
Maar al zijn we dan geen ouders van jou Brechje, we zijn altijd heel betrokken en volgen jouw activiteiten op de voet.
Knap zoals jij je je staande weet te houden in je nieuwe omgeving.
Lieve groet van ons,
Marie-José en Cyril

Marie-José Swart March 20, 2020

Weer Geweldig

Jpag March 20, 2020

Wat een prachtig verhaal, Nienke!
Respect en bewondering.
Leuk om ook te lezen hoe jij je leven combineert met de ATF tassen.

Marie -José Gondrie March 20, 2020

Leave a comment

All comments are moderated before being published