Black Friday

Vandaag is het Black Friday. Sinds wanneer is dit er ineens? In februari 2015 opende ik de deuren van onze webshop en voor zo ver ik me kan herinneren hebben we in november 2015 geen Black Friday gevierd in Nederland. Een jaartje later volgens mij ook niet, in 2016. Vorig jaar hebben wij voor het eerst "mee gedaan" aan dit Amerikaanse fenomeen. Ik geloof niet dat er toen veel mensen op af kwamen.

Maar dit jaar is alles anders voor mijn gevoel. We kunnen er allemaal niet meer omheen. Van AH tot de Jumbo, van Bol.com tot Wehkamp, van de plaatselijke bakker tot het leuke fashion boetiekje op de hoek en zelfs musea en theaters; iedereen doet mee aan Black Friday.

We hebben niet eerder zoveel mailtjes en appjes binnengekregen met de vraag of wij ook mee gaan doen met Black Friday. In 2018 is Black Friday echt doorgedrongen tot de Nederlandse bevolking voor mijn gevoel. "Wat een hysterie" hoor ik mensen zeggen en "belachelijk die Amerikaanse taferelen". Nu gaat het in NL er op z'n Nederlands aan toe: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, gelukkig. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het wel leuk vind, een beetje reuring in de maand november.

Tenzij je jonge kinderen hebt en dus Sinterklaas viert, maar iedereen die geen Sinterklaas (meer) viert houdt vaak in november de hand nog even op de knip. Stilte voor de storm voor de toch al dure feestmaand. Om in december los te gaan op de kerstkado's en kerstoutfits.

November was dus eigenlijk vaak voor winkels in Nederland een slappe maand. Zeker als het ook nog niet eens heel koud is en je bijvoorbeeld nog niet echt een vest, warme jas of trui nodig hebt, dan wordt er vaak gewacht op de uitverkoop. En juist daarom is Black Friday in het leven geroepen!

Je kunt met een beetje korting leuke dingetjes voor jezelf kopen, uitstapjes maken en lekker gaan eten. We gaan met z'n allen een heerlijk weekend tegemoet. Morgen ga ik gezellig met mijn lief de stad in om te gaan shoppen en lekker te gaan lunchen. Zin in. Mocht jij jezelf nou ook op iets leuks willen trakteren; wij doen mee met Black Friday en je kunt t/m maandagavond (Maandag = Cyber Monday :-) ) shoppen met een klein kortinkje op de Black Friday Pagina.

Fijn weekend!

Liefs Brechje

p.s. hoe toevallig: zonder het te hebben afgesproken kwamen wij alle drie vanmorgen in het zwart op kantoor, dus echt black friday hier op Black Friday!

Leave a comment

All comments are moderated before being published