8 vragen aan ATFriend Wandena

Elke maand laten we een ATFriend aan het woord en deze maand is dat Wandena. Ik spotte een waanzinnige foto van haar in de woestijn in Dubai op Instagram in 2017 en heb contact gezocht met de vraag of ik deze geweldige foto zou mogen gebruiken voor onze sociale media. Dat mocht. Na die tijd hielden we contact en bleef ik de mooiste foto's ontvangen.

En daarom leek het me een leuk idee om deze maand Wandena aan het woord te laten en stelden haar onze 8 vragen:

1. Wat was je eerste item van ATF?

Mijn allereerste item schafte ik aan in 2016, de grote shopper zebra met bijpassende toilettas. Eigenlijk vond ik de grote shopper camouflage ook wel heel gaaf, maar omdat ik toen nog geen échte ATF fan was, kocht ik niet gelijk de duurste. Maar toen de zebra tas werd bezorgd was ik direct verkocht. En had ik zelfs spijt dat ik niet de camouflage shopper had aangeschaft. Deze paste namelijk beter bij onze vakantiebestemming; begin 2017 zouden we met de hele familie naar Dubai gaan om mijn vader zijn 70e verjaardag te vieren. N.a.v. mijn aankoop kreeg ik een mailtje waarin werd gevraagd naar mijn shopervaring. Hier reageerde ik op en kreeg ik een kortingscode van 10%. Toen moest ik wel en schafte meteen die camouflage bag met bijpassende toilettas aan. Ik was helemaal blij! Inmiddels bestaat mijn collectie uit 3 grote, 3 kleine shoppers, 4 toilettassen en laten we de MAN bag van mijn man niet vergeten!

2. Waar gebruik jij je ATF shoppers het meest voor?

Ja waar niet voor? Ze gaan mee naar werk, sportschool, boodschappen, weekendjes weg en natuurlijk vakanties. En ik gebruik ze ook altijd als handbagage. En tijdens de vakantie gaan ze ook overal mee naartoe; strand, excursies, noem maar op! Mijn laatste aankoop, de kleine zilveren neoprene shopper, ging zelfs mee als we uit eten gingen!

3. Wat is jouw all-time favourite bezigheid?

Dat kan van alles zijn. Op de bank kroelen met mijn dochter, koken, me in 't zweet werken tijdens een Punch les, met het mooie weer van de afgelopen tijd gewoon op mijn eigen terras in de hangmat met een goed boek, plannen maken voor de volgende vakantie, online shoppen op zoek naar een ATF item :-)

4. We horen vaak dat ATF een soort feel good gevoel opwekt. Herken jij dat? En waar word jij nog meer blij van?

Ja dat herken ik wel. Bij mij begint het op een verslaving te lijken, bij elke vakantie die ik boek wil ik ook een nieuwe tas. Maar ik koop niet alleen voor mezelf, ik geef ze ook kado. En op vakantie werd mijn man gek van mij, want het is altijd weer; "zet je de ATF tas nog even leuk op de foto"? Inmiddels ben ik zelf ook begonnen met een cursus fotograferen en mag ik het zelf doen, daar word ik ook wel blij van.

5. Welke vakantiebestemming is jouw all-time favourite en waarom?

In het algemeen Zuid-Oost Azië en in het bijzonder Bali. We zijn daar al tig keer geweest en elk jaar zeg ik tegen mijn man: "volgend jaar niet meer", maar elke zomervakantie belanden we weer op Bali. Lieve mensen, heerlijk eten, mooi weer en mooie natuur. De bedoeling is om volgend jaar niet naar het Oosten maar naar het Westen van de wereld te gaan. Ben benieuwd waar we (weer) terecht zullen komen.

6. Wij bij ATF houden wel van een drankje, welke is jouw favoriet?

Deze zomer was toch wel de Gin-Tonic een favoriet, met allerlei verschillende garneringen.

7. Welke print of kleur mis je nog in de collectie van ATF?

Op dit moment mis ik niks, er is namelijk nog zoveel dat ik aan mijn collectie zou willen toevoegen. Maar als ik dan toch iets moet zeggen, dan een batik print.

8. Is er iets dat je ons zou willen vragen?

Jullie gaan zo hard, zoals je zelf zei: de trein dendert door. Waar zie je jezelf over 5 jaar en hoe wil je de band blijven houden met je ATFriends? Ik kan me namelijk voorstellen dat hoe groter je wordt hoe lastiger het wordt. Als ik een voorbeeld mag geven waaruit blijkt dat jullie zo hard groeien, zijn de kaartjes bij de bestellingen. Bij mijn eerste orders waren het persoonlijke handgeschreven kaartjes (die ik allemaal bewaard heb) en nu zijn ze al voorgedrukt.

Brechje: wat een leuke vragen! Waar ik ATF over 5 jaar zie, beantwoord ik later. Eerst wil ik graag reageren op je tweede vraag hoe ik de band wil blijven houden. Toen ik in 2015 ATF oprichtte werd er nog niet zoveel in de webshop gekocht. Ik pakte zelf de orders in, schreef een lief kaartje erbij en bracht deze naar het postkantoor. In 2016 en 2017 werd het al drukker in de webshop en nam ik iemand aan om mij te helpen en nu in 2018 zijn we met zijn drieën. Tot 1 juni waren we soms hele middagen met z'n drieën pakjes aan het inpakken en kaartjes aan het schrijven. Heel leuk, maar het ging ten koste van alles. Amber van de klantenservice kon niet optimaal service verlenen, Layla onze online marketeer kon zich niet voldoende bezighouden met online marketing en ook containers kwamen te laat aan in Nederland omdat ik mails te laat beantwoordde. Het moest anders. Of ik laat alles verslonzen omdat we alles zelf willen blijven inpakken. Of we gaan het uit handen geven zodat we tijd krijgen voor bijv. onze ATFriends. We zijn de hele dag bereikbaar, we hebben de leukste social content, de goederen zijn op tijd binnen en we doen nu allemaal op kantoor wat we leuk vinden ipv de hele dag inpakken. Maar ja, dat betekent geen handgeschreven kaartjes meer. Dat vind ik zelf ook jammer. Maar we kunnen ons nu wel fulltime richten op onze ATFriends en juist die band bewaken. En dan over 5 jaar, als ik mijn ogen dicht doe en droom, dan is ATF in 2023 in Nederland een gevestigd merk, is ATF in Spanje markt aan het winnen en zijn we bezig om ATF in een derde geografie op te zetten (ik denk nu aan Frankrijk, maar dat kan nog altijd anders worden). En hopelijk ben jij dan nog steeds net zo enthousiast als nu! Dank voor je enthousiasme Wandena!

Fijn weekend iedereen! Liefs Brechje

1 comment

Zit enorm te twijfelen tussen de zwarte croco rugzak of die met tijger print. HELP 😂

Samantha Verhaar March 19, 2021

Leave a comment

All comments are moderated before being published