Op een afstandje zie je alles toch net iets beter!

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest. Mijn naam is Brechje Gondrie en ik heb in 2015 All-time Favourites opgericht. En elke week probeer ik je aan de hand van deze blog mee te nemen in wat er op mijn pad komt in mijn missie om van All-time Favourites het GROOTSTE grote tassenmerk te maken. (#dreambig). 

Ik woon inmiddels bijna 16 maanden in Barcelona. Het was een raar jaar dat 2020, en ik denk niet dat het een heel representatief jaar is voor het leven in Spanje. Met een total lockdown en überhaupt met een pandemie die al maanden heerst. Maar toch heb ik in de afgelopen maanden een goed beeld kunnen krijgen van hoe het ritme van de dag is hier bij de Spaanse dames. En dat was sowieso ook de reden waarom ik me in Spanje ben gaan vestigen: om erachter te komen wat er leeft bij de señorita en hoe All-time Favourites haar kan helpen om alles uit haar drukke dag te halen. 

En als je dan zo ver weg bent van Nederland en je je echt gaat verdiepen in een andere cultuur, op een afstandje zie je alles toch net iets beter en ga je automatisch vergelijken EN....ga je bewuster nadenken over wat je hebt en waar je vandaan komt. En dan vooral als vrouw. Ik vind alles eigenlijk vrij normaal in Nederland wat wij als vrouw allemaal kunnen; we hebben zoveel keuze! We kunnen studeren als we willen, parttime werken als we willen, scheiden als we willen. En al een hele poos. Ik voel me als vrouw in Nederland vrij. Wel of geen make-up, met nat of droog haar naar buiten. Onze samenleving is feminien wat betekent dat we als man en vrouw vrij gelijk zijn (kan altijd beter natuurlijk).

Een beetje theorie: Masculiniteit is het tegendeel van femininiteit. Samen vormen zij een van de dimensies van nationale culturen. In een masculiene samenleving (zoals Spanje) zijn de sekserollen duidelijk gescheiden: mannen worden geacht om assertief en hard te zijn. Daarnaast zijn ze gericht op (materieel) succes. Vrouwen horen zich in deze samenleving bescheiden en teder op te stellen, en zijn met name gericht op de kwaliteit van het bestaan. Feminiteit staat voor een samenleving waarin sociale sekserollen elkaar overlappen (zoals in Nederland). 

Scheiden is bijvoorbeeld pas sinds kort mogelijk voor de vrouw in Spanje en de vrouw wordt toch nog altijd geacht voor het huishouden te zorgen. En omdat parttime werken nog maar nauwelijks wordt geaccepteerd, werken veel vrouwen als ze kinderen krijgen niet. Dus niet uit vrije wil, maar omdat er geen keuze is. Vrouwen zien er vaak picobello uit, op elke hoek van de straat zit een nagelsalon en een kapsalon. Nu is dat in Nederland misschien niet heel veel minder, maar er mooi uitzien voor de man leeft hier veel meer. In Nederland denk ik dat we ons vooral mooi maken voor onszelf en juist voor andere vrouwen (denk ik). Om maar eens wat voorbeelden te noemen. 

En daarom passen onze tassen zo goed bij het drukke leven van de Nederlandse vrouw, waarin er zóveel keuze is op een dag, dat al die keuzes in onze grote tassen passen. Maar een Spaanse vrouw heeft (nog) niet zoveel keuzes en herkent zich eigenlijk niet zo heel goed in de belofte van ATF dat je alles uit je drukke dag kunt halen met een ATF shopper. In Nederland is de tas eigenlijk het vehikel naar vrijheid en onbezorgdheid (je weet dat je alles bij je hebt, niks vergeet en daardoor alles uit je drukke dag kunt halen). In Spanje ben ik nog aan het bouwen, maar ik denk dat we het vehikel worden naar een beetje meer zelfstandigheid/female power. (met een tas van All-time Favourites kan je alles zelf, heb je geen man of hulp nodig).

Ik vind dit een super interessante fase voor ATF Spanje. En ben zo benieuwd naar volgend jaar! Maar goed; wat we ook brengen in de levens van vrouwen waar dan ook in de wereld: ik ben super trots dat we als merk het leven van vrouwen kunnen vergemakkelijken en ondertussen ook kunnen verfraaien! 

En weet je wat leuk is: ik loop graag op hakken, fiets veel en heb dan natuurlijk ook altijd een ATF tas bij me hier in Spanje: mannen èn vrouwen kunnen er maar niet over uit dat dat allemaal samen gaat op een fiets! Maar wij weten toch niet beter in Nederland? Hoe komen we anders van A naar B? We zijn zo lekker praktisch maar toch ook met een vleugje glam! Ben trots om een Nederlandse vrouw te zijn! 

Fijn weekend! Liefs Brechje

Grote tassen & Brechje

 

2 Kommentare

Hola, ik woon nu bijna 2 jaar in Alhaurin El Grande, Andalucia. En begrijp je totaal, ik heb 2 van jullie tassen, de Leopard en zwarte Snake tas, gebruik ze meestal bij het boodschappen doen, zo handig en praktisch! Spaanse vrouwen zie je met een handtas of voor de grote dingen plastic tasjes gebruiken, ja dat kan hier nog! Ook ik loop op hakken en in mantel te boodschappen doen wat vreemd is voor hier, maar dit ben ik en wil ik graag zo houden, Maar leuk je blog te lezen! En ik wens je mooie Feestdagen toe!

Anna Marie de Haan Dezember 11, 2020

Hallo Brechje, ik heb de ATF tas net ontdekt ( sorry hihi) en besteld voor me lieve schoondochter a.s kerst krijgt ze de tas ( zwarte croco + sleuteltasje) . En weet nu al zeker dat het haar Favorite word. Nu ontdek ik ook je blog , wat leuk dat je dit doet , en wat een uitdaging in deze tijd om in Spanje te gaan wonen. Super zeg !! Ga je blogs nu ook volgen en zsm een mooie tas bestellen voor me zelf , ben echt een tassen freak haha , en eigenlijk nu al jaloers op het kerstkado voor me schoondochter hihi. Wens je fijne kerst in Spanje en voorspoedige jaarwisseling, en uiteraard een succesvol 2021 met deze collectie komt het vast goed en laten we hopen op goeie gezondheid en dat alles weer normaal word. Dat die Spaanse vrouwe deze tassen massaal gaan aanschaffen 😊. Lieve groeten Rita

Rita Dezember 11, 2020

Hinterlasse einen Kommentar

Alle Kommentare werden vor der Veröffentlichung moderiert