Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest, geschreven vanuit Barcelona-Spanje. Ik heb een paar weken geleden iemand uitgezwaaid hier in Spanje die vandaag aan gaat komen in Nederland: Sinterklaas! En dus gaat het pepernotenfeest weer beginnen en gaan we met z'n allen op weg naar het heerlijk avondje van Sinterklaas. 

Hier in Spanje kent niemand dit feest voor kinderen en elke keer als ik het uitleg aan locals, vragen ze mij waarom wij een extra kadootjes-feest hebben als we ook al Kerstmis hebben. Ja, goede vraag. Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Wel denk ik dat tot best een lange tijd Kerstmis alleen gevierd werd als (religieus) familiefeest, met eventueel naar de kerk gaan en samen eten & drinken en verder niks. Ik weet niet wanneer wij in Nederland kerstmis zijn gaan vieren met kado's? Er is hier vast iemand die dat wel weet? Het zal hoe dan ook zijn overgewaaid vanuit Amerika. Net zoals Halloween.Toen ik klein was bestond dat bijvoorbeeld nog helemaal niet in Nederland. 

Ik ben uitgenodigd hier in Barcelona om 6 december Sinterklaas te vieren bij een Nederlands stel thuis met nog andere Nederlanders. We gaan eerst lekker lunchen met z'n allen buiten in de tuin. Dit ivm Covid natuurlijk. En met een vest aan of donsjasje kun je hier prima buiten eten. En na de lunch gaan we kadootjes aan elkaar geven en dobbelen. Voor mij is dat natuurlijk erg makkelijk om kadootjes te kiezen. Want ik kan altijd wel iets uit de collectie/webshop halen: een sleuteltasje is bijvoorbeeld een leuk kleinigheidje maar ook een giftcard van 10€ is een leuk kado. En als jij bijvoorbeeld iets meer mag besteden met Sinterklaas, dan is een giftcard van 25€ leuk of een toilettas, portemonnee (die volgende week ook in zwart croco en grijs luipaard binnenkomt!) of make-uptasje. Zo hebben we voor elk budget een kadootje!

Ik ben heeeel benieuwd hoeveel ATF tassen de Sint vanuit Spanje op de boot heeft meegenomen en wie van jullie een ATF tas op haar verlanglijstje heeft staan? Ik bedenk me ineens dat ik eigenlijk Sinterklaas een mannen ATF tas kado zou moeten geven, zodat hij en zijn pieten in stijl de kadootjes rond kunnen brengen i.p.v. met die lelijke jute zak hahaha! 

Geniet van je weekend en de pepernoten!

Liefs uit zonnig Barcelona,

Brechje

Grote tassen All-time Favourites

 

1 reactie

Een paar jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag de Python big shopper. Was er zó blij mee dat ik hem zelf opnieuw kocht toen nummer 1 er niet meer als nieuw uitzag. Ook heb ik hem wel cadeau gedaan.
Nu een verzoek: een vriendin van mij heeft een toilettas met een aantal compartimenten, een toilettas die zich in de lengte uitvouwt als je ergens in een hotel bent en die je niet uit hoeft te pakken, maar die je gewoon in de badkamer kunt ophangen. Klaar is kees. Kunnen jullie ook zo’n handige toilettas maken? Voor mij dan natuurlijk weer in python?

Liselotte Demmers 30 januari, 2021

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published