Ik schreeuw het uit!

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje Gondrie, oprichtster van All-time Favourites en ik neem je elke week mee in mijn avontuur om van All-time Favourites hét GROTE TASSENmerk van Nederland te maken. Deze week ben ik trots! Zó trots, ik kan het wel uit schreeuwen!

Soms dan pakken dingen nog beter uit dan dat je vooraf had kunnen dromen. Nóg beter dan dat je ervoor hebt gewerkt, nóg beter dan dat iedereen had gedacht. Deze week kwamen de nieuwe handdoeken dan eindelijk binnen en ik ging echt uit mijn dak; ze zijn zo GAAF geworden!

De wereld van de handdoeken is mij als tassenvrouw helemaal vreemd. Via een vriend van mijn vader en daar dan weer een oud collega van, kreeg ik een contactpersoon door in Portugal. Deze Portugees was de eigenaar van een prachtige fabriek in Portugal in de buurt van Porto. Ik vertelde hem over het leuke idee om bijpassende handdoeken te laten produceren bij de tassen. En of hij het een en ander voor mij kon uitmonsteren (=sampelen) en proto's voor mij wilde maken. Met tassen is dat easy does it; ik vraag de fabriek iets te maken en ze maken dan 1 stuk voor mij, precies zoals ik wil.

Die Portugees hielp me meteen uit mijn droom; bij het vervaardigen van handdoeken wordt er niet gesampled. Dat kan gewoonweg niet. Ze kunnen niet 1 handdoek maken als test. Ik snapte daar niks van. Hoezo niet? Hij probeerde het mij uit te leggen, maar tevergeefs. Ik legde me er maar bij neer toen.

De eerste handdoeken in de collectie waren wel zó prachtig! Van het mooiste, dikste en meest luxe katoen liet ik python handdoeken maken. En ze waren ook zo lekker zacht. Ik durf te wedden dat zelfs de handdoeken in de sjiekste hotels niet zo mooi zijn als deze van ons. Wel liepen we meteen tegen het volgende aan; 1 zo'n handdoek in je koffer en je koffer is meteen vol, zo dik zijn ze. Oeps. Daar had ik niet over nagedacht. Ze waren er in 3 kleuren; bruin en roze waren meteen op en van de blauwe hebben we er nog een paar over.

Daarna wilde ik opnieuw een handdoek aan de collectie toevoegen. Ik wilde een soort hammamdoek maken, die dus lichter is qua gewicht, maar die wel ook een soort badstof aan de achterkant zou hebben waarmee je je goed kunt afdrogen. Soms zie je hammamdoeken die zo dun zijn als vaatdoeken en die zo lang nat blijven. Dat wilde ik dus niet. Het resultaat was prachtig; in 2 kleuren was daar de STAR towel. Ze kunnen perfect in de wasmachine en de kwaliteit blijft top.

Dus toen ik aan de slag ging met de nieuwe zomer 2018 handdoeken, was het voor mij duidelijk; deze zomer MOETEN ze in onze bestselling animal prints! Maar dat was natuurlijk weer de weg van de meeste weerstand. Want; bij het maken van een handdoek, kunnen ze met maar 2 kleuren garen weven. Voor de sterren handdoeken was dat geen probleem; de basis was blauw of groen en de sterren wit. Simpel.

Maar onze python print bestaat uit super veel verschillende kleuren beige, grijs en zwart. En ook de luipaard print shopper bestaat denk ik wel uit 10 verschillende kleuren bruin. Hoe kan ik dit minimaliseren tot maar 2 kleuren zodat ze toch blijven matchen met de tassen??? (voor de zebra print was het natuurlijk wel weer heel makkelijk; zwart & wit!). Het leek bijna onmogelijk om dit te doen. Met mijn kleurenwaaier moest ik gaan zoeken naar de 2 best matchende kleuren. Ik was er echt zenuwachtig voor. De fabriek maakte van mijn keuze een tekening, plakte daar het garen bij. En that's it. Daar moesten we het mee doen. Want nee nee, samples konden ze niet maken.

Dus met deze mini posters gingen wij alle winkeliers langs en probeerden wij hen aan de hand hiervan te overtuigen dat ze dit moesten gaan inkopen voor hun winkel. toen we alle orders van alle winkeliers in Europa bij elkaar hadden opgeteld, plaatste ik een order bij de fabriek. En toen duurde het dus nog een maand of 3 voordat ze af waren. We liepen ook nog extra vertraging op en dus was het wachten...

Ergens rond de kerst stuurden ze al 1 luipaard handdoek naar ons op, omdat de productie van de luipaard towels af was. Daar ging ik al helemaal van uit mijn dak, maar toen ik deze week ook de python en zebra versies in mijn handen kreeg, wilde ik het van de daken schreeuwen: HET IS WEER GELUKT! YES! De kwaliteit is weer prachtig, dun, maar toch ook zacht en absorberend!

Leuke gimmick; we hebben het pink labeltje deze keer niet rechtsboven, maar linksonder op z'n kop geplaatst, zodat als je op vakantie lekker op je handdoek ligt en jij een foto wilt maken van je uitzicht op je voetjes en bijvoorbeeld de zee, jij ook meteen het roze labeltje vastlegt op de kiek! Leuk he? Ik wacht jullie eerste foto's af met dit leuke labeltje!

Wat vind jij van de handdoeken? Ik hoor het graag, liefs & fijn weekend!

Brechje

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published