Ideeën zat!

Het allerleukste aan mijn baan vind ik het werken aan de collectie en het verzinnen van nieuwe printjes of materialen. Als ik alles de vrije loop laat, dan zou de collectie in no-time uitpuilen. Dan zou de collectie niet bestaan uit meer dan 50 verschillende shoppers, maar uit meer dan 100 shoppers. Wat jullie misschien niet weten is dat de minimale order hoeveelheid (in vaktermen heet dat MOQ, uitgesproken in Engels, dat staat voor minimum order quantity) per tas echt heel hoog is. Dus om een tas überhaupt in productie te laten gaan, moet ik bij mezelf te rade gaan: kunnen we van dit model echt heel veel stuks verkopen? Bij twijfel, helaas, dan doe ik het niet. Niet meer, moet ik erbij zeggen. Want door ervaring leer je. Ik heb zeker in het verleden tassen wel in productie laten gaan die wat slow-movers bleken te zijn. En soms word ik ook verrast.

Zoals bijvoorbeeld met de in de zomer 2018 gelanceerde neoprene shoppers. Ik kwam dat surfpakken materiaal vaak tegen, in tassen, in kleding, in bikini's. (weten jullie nog de opkomst van het bikini merk Triangl?) En bedacht toen dat ik hier ook iets mee wilde doen voor ATF. Het materiaal is niet zo soepel als bijvoorbeeld het katoen van de dierenprintjes. Daarom konden deze shoppers niet met rits gemaakt worden, maar blijft de tas wel rechtop staan, ook al zit er niks in de tas. Is soms ook heel handig, bijvoorbeeld op het strand vind ik. Ik koos voor de kleuren zilver en goud. En dat bleek een goede zet. Afgelopen winter heb ik de kleine shopper in zwart neoprene ook toegevoegd aan de collectie en deze was in een maand uitverkocht. Daarom heb ik deze zomer deze versie opnieuw in de collectie gebracht, wederom in het zomerse goud en zilver. Met matching toilettas.

Komende winter komt deze niet terug in de collectie, maar wel de volgende zomer, in nieuwe kleuren. En wat ik nu al echt ZEKER weet: dat worden knallers. Soms weet ik het gewoon van tevoren. To be continued...in februari/maart 2020 komt de nieuwe zomercollectie online! 

Zijn er nog wensen vanuit jullie mbt nieuwe materialen? We werken nu al met katoen, jute, pailletten, canvas, faux leather, nylon en vinyl. Mis ik nog iets?

Geniet van je weekend. Liefs Brechje

kleine shopper neoprene zilver

Neoprene strandtassen

neoprene shopper

neopreen strandtas

 

 

 

 

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published