Hoe kom jij toch altijd aan nieuwe ideeën?

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje Gondrie en ik heb All-time Favourites opgericht. Ik wilde stylish grote tassen maken waarmee drukke on-the-go vrouwen alles uit hun dag kunnen halen! En dat is gelukt. Nederland zijn we flink aan het veroveren. In Spanje waar ik nu woon begint het te komen en ook Duitsland is sinds kort een nieuwe markt voor ons. Ik ben super trots hoe het gaat momenteel en barst van de energie om next level te gaan met mijn merk! En om dat te kunnen doen, moet ik steeds weer vernieuwen. Maar hoe doe ik dat? Dat wilde ik vandaag eens laten zien.

Want ik ben helemaal geen designer. Ik heb Communicatie Wetenschap gestudeerd. Ik heb dus geen flauw idee hoe een echte designer te werk gaat. Ik kan niet technisch tekenen, laat staan een idee op de computer uitwerken. Maar wat ik wel kan is trends spotten, daar heb ik een neusje voor en ik heb een commerciële inslag. Die twee samen zorgen ervoor, met ook een beetje creativiteit, dat ik nieuwe ideeën krijg. Deze zomer hebben we deze patchwork bandana shopper toegevoegd aan de collectie en die is zo ontstaan:

1. Ik ben op heel veel nieuwsbrieven geabonneerd. Fashion, lifestyle, maar ook streetwear/sneakers en travel-nieuwsbrieven, ter inspiratie. En zo kreeg ik vorig jaar een nieuwsbrief met daarin deze foto. Die foto heb ik bewaard op mijn telefoon. Leuk dacht ik, die bandana's. Misschien kan ik daar later nog wel wat mee voor All-time Favourites. 

Bandana patchwork tas

2. Niet lang daarna kocht ik dit armbandje. En daar was ik toch zo blij mee. Ik kon daar echt de hele dag naar kijken. Dat klinkt misschien overdreven voor jou, maar bij mij werkt dat dan echt zo. Ik vind het zo knap dat iemand exact deze kleuren met elkaar combineert. Ik raakte echt gefascineerd. Ik wilde wat met deze kleuren doen.

Bandana

3. Dan is er dus een zaadje geplant in mijn hoofd. Dit armbandje met die bandana's. Dan ineens krijg ik het op mijn heupen en dan ga ik aan de slag. Vaak gebeurt dat 's avonds als ik even rust heb. Dan krijg ik die ideeën. Toen heb ik mijn laptop open geklapt en ben ik gaan kijken hoe een bandana print eruit ziet. Want daar heb je nog al wat verschillen in. En dan ga ik tekenen en kleuren kiezen aan de hand van mijn armbandje.

Bandana patchwork

Bandana patchwork tas

Bandana

Bandana patchwork

4. Met deze tekeningen kan geen enkele fabriek iets natuurlijk. Maar gelukkig werk ik al sinds dag 1 met een designer die mij altijd direct begrijpt. Hij vertaalt dan een tekening zoals deze naar een echt design. Ik wilde namelijk het logo erin verwerken, in het design, maar ook Amsterdam en Barcelona. Dat vind ik dan leuke details. Dominique gaat dan aan de slag en stuurt me dan dit:

Bandana patchwork

Bandana

5. Dan ga ik er nog eens kritisch naar kijken. Stuur ik het design naar de fabriek en dan volgen de samples/proto's. Na de eerste samples vond ik de kleurvlakken toch niet helemaal mooi, (vergelijk het design van Dominique maar eens met de foto hieronder) die heb ik nog aangepast en heb daarna groen licht gegeven voor de productie! En dan rolt er na een paar maanden dit uit:

Bandana patchwork shopper

Bandana patchwork

Toch te leuk? Ik word helemaal vrolijk van deze patchwork bandana shopper + toilettas. Lekker fleurig. Een echte zomertas! En weet je wat ook leuk is? We gaan met deze set een heel leuke samenwerking aan met een heel leuke bekende Nederlander binnenkort. Dus hou onze social media in de gaten! 

Ben je nou verrast hoe zo'n proces gaat van ontwerpen? Laat het me weten hieronder met een reactie! Vind ik leuk.

Fijn weekend, liefs Brech

bandana shopper

2 reacties

hoi hoi de bandana tas is die van stof of geplastifiseerd
dat vind ik nergens ???
dianacohen33@hotmail.com

di 07 mei, 2021

Leuk precies al mijn kleurtjes
Hopelijk zit er ook n lang band aan de grote tas graag hoor ik dat

Di 07 mei, 2021

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published