Het ontstaan van ATF's sustainable GOLD LABEL

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje en ik ben de founder van All-time Favourites. In mijn wekelijkse blog neem ik je mee in alles wat er op mijn pad komt om van All-time Favourites het grootste grote-tassen-merk te maken! Deze week wil ik je vertellen over mijn reis laatst naar Andalusië, naar Ubríque; het mekka van de leren-tassen-industrie in Europa. Het dorpje waar Chanel, Louis Vuitton, Hermes en nu ook All-time Favourites hun shoppers produceren! Het mekka van onze nieuwe luxe lijn GOLD LABEL!

Na de succesvolle lancering van de twee luxe grote GOLD LABEL shoppers in augustus dit jaar, dacht ik: "Er zit meer in deze luxe lijn! Als er zo goed op wordt gereageerd, dan kan ik deze collectie wel gaan uitbreiden!" Dus belde ik naar Maxim, de leverancier van het gerecyclede plastic of hij nog voorraad had. Hij had nog gerecycled plastic in "mijn geel en pink" over dus kocht ik alles in wat er leverbaar was en liet dat vervoeren naar Ubríque. En belde Pilar, de baas van het atelier of ze capaciteit & mankracht had om extra tassen te maken. En dat had ze. Zo werd de tweede productie van GOLD LABEL in gang gezet: opnieuwe grote shoppers, maar nu ook kleine shoppers en clutches.

Nu we ook in Europa gingen produceren, dacht ik: ik wil met eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in dat atelier! En dus boekte een ticket en vloog van Barcelona naar Jerez. Daar huurde ik een auto en reed nog ruim een uur door de prachtige natuur naar Ubríque. Geen idee wat ik aan zou gaan treffen. Ik kwam aan in een dorpje dat bestond uit alleen maar witte huizen. En alleen maar witte fabriekjes en ateliers. Het ene atelier na het andere was geblindeerd en flink beveiligd. Ik vroeg aan Pilar waarom dit zo was. Ze antwoordde "weet jij niet dat Ubríque HET dorp is waar de grote labels hun tassencollecties produceren?" Nee dat wist ik niet. Dus tussen al die grote labels vind je nu ook All-time Favourites.

En toen kwamen we aan bij "ons" atelier. Ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten. We kwamen de werkkamer binnen en ik werd overvallen door emoties, door tranen. Ik trof daar een 8-tal dames en heren aan die vol concentratie, liefde en vakmanschap bezig waren met mijn tassen. Ik voelde trots. Maar ik voelde ook ineens tot in mijn tenen een soort verantwoordelijkheid: dankzij ATF hebben deze mensen nu een baan, loon en brood, HOE TE GEK IS DAT?! Ik wilde ze allemaal even knuffelen. Maar dat kon niet natuurlijk. Ik slikte mijn tranen weg en ging met mijn kin omhoog naar die vakmensen toe en keek vol bewondering naar wat ze allemaal aan het maken waren. Nu weken later typ ik deze blog en voel ik opnieuw die tranen branden. Wat is het mooi dit GOLD LABEL project! 

De materialen die we dus gebruiken voor deze luxe lijn zijn van ongelooflijk hoog niveau. Het leer, de gouden accenten en dat in combinatie met het gerecyclede plastic! Wie had gedacht dat je van oude visnetten dit soort waanzinnige stoffen zou kunnen weven? In de mooiste kleuren en dat zonder gebruik te maken van chemicaliën; 100% sustainable en dus 100% feelgood!

Tel daar dan bij op dat dit atelier wordt gerund door een vrouw, iets dat in Spanje nauwelijks voorkomt, maakt mij ontzettend trots en maakt ook de cirkel rond. Want met mijn shoppers helpen we drukke on-the-go vrouwen om alles uit hun drukke dag te halen, dus female empowerment. Hoe mooi is het dan dat we ook bij de bron female power kunnen ondersteunen! Ik ontplof van trots! 

Zo zijn dus niet alleen mijn tassen BIG, maar is dat ook mijn missie!

Groetjes Brechje

All-time FAvourites luxe grote tassen

Bags bigger than life All-time FavouritesAll-time Favourites grote tassen

Gold Label ATF

samenwerken All-time Favourites

1 reactie

Een prachtig en inspirerend verhaal. Ben trots op jouw visie om ook in de collectie duurzame producten aan te bieden, die tevens een prachtige uitstraling hebben. Kies je voor deze tas, dan kies je ook voor duurzaamheid. En draag je bij aan een schonere wereld!!!

Marie-José Gondrie 12 november, 2021

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published