Gewoon blijven lachen

Ook deze week vertel ik je weer in mijn blog hoe mijn week eruit heeft gezien en wat er allemaal op mijn pad komt tijdens het bouwen van mijn eigen Grote Tassenmerk All-time Favourites. Deze week heb ik veel beslissingen moeten nemen dat ik er echt moe van ben! Lees je mee?

We zijn echt aan het groeien als merk en dat is natuurlijk geweldig. Ik ben er blij mee en super trots op dat steeds meer leuke dames hun weg weten te vinden naar onze website of ons tegenkomen in de leukste winkels van Nederland. Maar groei brengt ook 'moeilijkheden' met zich mee.

Op dit moment hebben we op 3 plekken voorraad staan. En alle drie deze plekken "communiceren" niet met elkaar. Eerdere jaren was dat geen probleem. Maar nu wel. Bij Schiphol worden de orders ingepakt voor de winkels. En ook daar in de buurt staat de "hoofdvoorraad". Dan is er nog een plek waar de webshop orders worden ingepakt. En ik als hoofdverantwoordelijke raak langzaamaan het overzicht kwijt. Dan denk ik dat we voldoende python shoppers op voorraad hebben, blijken ze ineens op bijvoorbeeld. En geen overzicht = heel vermoeiend. Met andere woorden: we moeten alles onder 1 dak gaan doen. Dat was de makkelijkste beslissing in dit hele proces.

Maar waar dan? En wie wordt onze partner? Amber had wat offertes voor me opgevraagd. Ik heb best wat kwaliteiten, maar het geduld om al die offertes door te nemen is er daar zeker niet 1 van. Ook had ik contact met bedrijven die op hun website de meest geautomatiseerde services aanbieden, maar als je dan zaken wilt doen of een offerte wil ontvangen, moet je eerst een Word document invullen en terugscannen? Dan haak ik sowieso al af. Ik heb het voor me uit geschoven, maar ja, ze zeggen niet voor niets "great things never came from comfort zones". Dus ik ben bij allerlei potentiële partners langsgeweest, heb rondleidingen gekregen door grote pick&pack hallen en moest alle voors en tegens tegen elkaar gaan afstrepen.

Uiteindelijk heb ik een partij gevonden in Heinenoord; eWarehousing! Ik vind dat best heel spannend, het vraagt veel van me merk ik, dat ik het helemaal uit handen ga geven. Maar goed, ik heb geen keuze. Het kan gewoon niet meer op de manier waarop we het nu doen. Straks kan ik overal ter wereld inloggen in hun systeem en zien hoeveel voorraad er is! En als een bepaald item dan onder een bepaalde voorraadgrens komt, krijg ik een signaaltje dat ik weer bij de fabriek moet gaan bijbestellen. Hoe fijn is dat? Ze hebben me daar echt gerust weten te stellen! BLIJ!

Maar alles automatiseren brengt nog iets leuks met zich mee; barcodes. Onze artikelen zijn niet voorzien van barcodes. En dat moet dus veranderen. De wereld van de barcodes is ook een wereld waarin ik liever niet ben. Het uitzoeken hoe dit allemaal werkt is echt heel, laat ik me zachtjes uitdrukken, vervelend. Je kunt niet zomaar willekeurig codes plakken op je artikelen en nu ben ik dus aan het uitzoeken welke code we kiezen voor de grote shopper zebra bijvoorbeeld. Buh. Ik ben de hele week bezig geweest met excell sheets, barcodes en allerlei andere zaken die he-le-maal niks te maken hebben met tassen.

Ik moet hier doorheen. I know. En straks ben ik blij (en vooral Layla en Amber) dat we het allemaal in 1x goed hebben gedaan. En dat we lekker kunnen focussen op daar waar we goed in zijn: leuke grote tassen op de markt brengen! Ondertussen blijf ik gewoon lachen en wordt mij dit makkelijk gemaakt door het heerlijke weer, het kunnen BBQ'en op ons dakterras, het concert waar ik vanavond met mijn vader heen ga EN de geweldige foto's die ik bijna dagelijks van jullie krijg!

Fijn weekend! Liefs Brechje

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published