De Vrouw Achter de Tas: Lotte Engels

Leuk dat je hier weer bent en onze wekelijkse blog leest! Op vrijdag probeer ik, Brechje (founder ATF), jullie mee te nemen in mijn grote ATF avontuur aan de hand van een blog. En 1x per maand vindt op deze plek de rubriek De Vrouw Achter de Tas plaats. Dan ben niet ik aan het woord, maar vragen we een opgewekte powervrouw over haar leven en hoe een ATF tas haar helpt in haar dagelijkse avontuur! Deze keer is dat Lotte Engels, Chief Representative van het Netherlands Business Support Office in Barcelona. Benieuwd wie deze vrolijkerd is en hoe zij, gesterkt door onze shoppers, alles uit haar drukke leven haalt? Lees dan snel mee:
  • Hi Lotte, vertel ons eens iets over jezelf, wie ben jij en hoe ziet jouw thuis/familie situatie eruit?

Ik ben Lotte Engels, woon in hartje Barcelona met mijn man Paul en 2 dochters Mila Rosa (9) en Bobbi Lynn (6). Ik kom oorspronkelijk uit Venlo maar woon inmiddels al 12 jaar in Spanje - we zouden voor een jaar naar Barcelona gaan maar het bevalt nog steeds te goed om terug te gaan. Daarnaast is Nederland op een bereisbare afstand en kunnen wij normaal gelukkig vaak op bezoek bij onze familie en vrienden en natuurlijk krijgen wij ook veel bezoek in deze prachtige stad. Dit alles was de afgelopen tijd wel even anders, we waren zodoende ook heel blij dat we afgelopen Juli - na bijna een jaar - weer op bezoek konden in Venlo. We zijn naar Barcelona gekomen voor de stad – niet voor werk – maar inmiddels heb ik een geweldige baan waarbij ik ook nog een link met Nederland heb. Ik ben Chief Representative van het Netherlands Business Support Office Barcelona, waar we Nederlandse bedrijven met ambities op de Spaanse markt helpen met contacten, marktinformatie, het vinden van zakenpartners, etc.

  • En hoe jouw dag? Hoe ziet een normale dag eruit voor jou?

Ik breng iedere dag de kinderen lopend naar school, met mijn grote python shopper, daarna drink ik vaak nog een koffie op het terras en dan fiets (blijf toch Nederlandse) ik naar kantoor. Ik heb vaak afspraken buiten de deur maar ben ook regelmatig op kantoor, een standaard werkdag is er niet echt. Ik probeer ook elke dag de kinderen van school te halen en dan lopen we samen weer naar huis. Schooldagen zijn hier overigens wat langer dan in Nederland (09.00 – 16:45) daar staat echter wel een zomervakantie van bijna 3 maanden tegenover. Soms heb ik ’s avonds nog netwerk events van het werk, vergadering of events van De Kring Nederlandse Business Club Barcelona waar ik voorzitter van ben, of gaan we nog een rondje wandelen of wat drinken met mijn man, kinderen en vrienden ergens op een pleintje in de stad.

  • Er is een internationaal onderzoek gedaan waaruit bleek dat de tas voor een vrouw in veel landen wordt gezien als hun “sanctuary”, hun heiligdom. Hoe is dat voor jou?

Een heiligdom kan ik het niet noemen maar mijn tas is wel magisch – niet alleen voor mij maar voor het hele gezin. De meeste dingen die nodig zijn op elk moment van de dag, tover ik uit die ATF tas tevoorschijn: Natte doekjes, een spelletje, een flesje water, een pleister, even iets lekkers voor tussendoor of een ander paar schoenen, alles zit erin.  

  • Onze slogan is Bags Bigger Than Life: wat versta jij hieronder?

Een tas die met mij en mijn gezin meeleeft: van een standaard werkdag met laptop en documenten tot een stranddag met handdoeken, droge kleren en snorkels of een schooldag gevolgd door tennisles waarbij zowel de schooltas als het tennisracket en kleding erin kunnen! Zo gebruik ik de tas zelf ook.

  • Heb jij tips & tricks of guilty pleasures voor drukke vrouwen zoals jij, hoe zo’n druk on-the-go leven vol te houden?

Prik je vaste rust momenten – ik probeer vast te houden aan de ochtend wandeling naar school gevolgd door een lekkere koffie op terras om de dag rustig te starten. Hoe druk het ook is het is belangrijk jezelf niet meteen in de ochtend voorbij te rennen. Daarnaast probeer ik mijn dag niet helemaal vol te plannen maar tijd vrij te laten om spontaniteit toe te laten, in Spanje zijn ze daar heel goed in: je kunt hier makkelijk aan iemand vragen of ze op dezelfde dag tijd hebben voor een drankje na het werk, 9 van de 10 keer lukt dat gewoon!

  • Is er iets dat je nog van ons wil weten?

Ik ben gek op accessoires, hebben jullie nog leuke nieuwe accessoires op de planning staan?

Hi Lotte, dank voor je enthousiasme voor ATF allereerst en top dat onze tas jou elke dag mee vooruit helpt! Het verraste mij dat die grote python shopper van jou, als deze al vol zit, ook nog plek heeft voor een tennisracket! Mijn tassen zijn écht bigger than life! Als antwoord op jouw vraag: ATF is natuurlijk een grote tassen merk en het kost me al vrij veel moeite hier continu op te focussen. Dus als ik de collectie te breed zou maken, met teveel verschillende items is het voor mij niet meer overzichtelijk, maar voor de klant ook niet meer. Dus naast tassen in 3 formaten hebben we toilettasjes, sleuteltasjes, portemonnees en handdoeken. Meer accessoires kan ik helaas niet toevoegen aan de collectie. Maar hoop dat je hier al heel blij van wordt! Liefs Brechje

ATF Strandtas

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published