De voor- en nadelen van een eigen merk

Yes het is weer vrijdag dus tijd voor mijn wekelijkse blog. Vorige week was er geen blog van mij, want toen kwam er weer een ATFriend aan het woord. En deze week is het dus weer mijn beurt en ik wil jullie graag meenemen in de voor- en nadelen van het hebben van een eigen merk.

De voordelen spreken waarschijnlijk wel voor zich. En vooral als het goed gaat. Dan heb je energie voor tien, maakt het je niet uit of je extra moet werken, is je succes zichtbaar en tastbaar, voel je je trots als je iemand met een ATF shopper ziet lopen, is je personeel happy, hangt er een lekkere sfeer op kantoor, etc etc.

Maar het is niet alleen maar leuk. Want met het steeds bekender worden van All-time Favourites, komen ook de nadelen om de hoek kijken. Want dat ATF bekender wordt, wordt ook opgemerkt door andere bedrijven en zij zien geld in ons succes. Met als gevolg dat ook deze zomer wéér mijn tassen worden nagemaakt. Wéér. Dat komt elke keer weer hard aan.

Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar het raakt me vol in mijn hart. Ik heb zo lang zo hard gewerkt om mijn eigen grote tassenmerk op te bouwen. En als iemand daar aan tornt, voelt dat alsof je aan mij persoonlijk tornt. Ik moet er dan echt op letten dat ik niet primitief reageer. Gelukkig zet mijn business-coach Ole me altijd meteen weer met beide benen op de grond. Toen ik hem deze week vertelde dat we WEER zijn gekopieerd, was zijn antwoord: "hoe staat het met de verkoop?" Ik antwoordde: "goed". En toen zei hij weer: "Kijk hier gaat het toch om Brech, de concurrentie is gewoon jaloers en wij beuken door - game set match!" En dat doen we zeker.

Het houdt me scherp en motiveert me om te blijven vernieuwen. Want, zo zei niet de minste in fashion ooit:

If you want to be original, be ready to be copied. (Coco Chanel)

En jij? ga jij voor de copycat of voor the one and only original ATF?

Liefs Brechje

Hierbij enkele voorbeelden van copycats:

Na-apers

Na-apers

na-apers

na apers

kopie van ATF

kopie 6

fake ass

 

 

4 reacties

Ik ben laatst in Katwijk een winkel ingelopen die vol stond met imitatie tassen plus toilet tas. Luipaard croco en beige croco. Prijs is nog hoog maar minder dan die van atf en combi pack nog goedkoper. Kwaliteit tja geen atf. Het merk plus zet ik hier niet daar kunnen jullie mij eventueel voor mailen.
Pas mijn 5de ATF plus toilet gekregen voor mij geen copie.

Marja 22 augustus, 2022

Beste Brechtje
Wat jammer dat er copycats zijn …dit steekt ook mij een doorn in het oog …ik wil alleen gezien worden met de enige echte…..kwaliteit toont er steeds bovenuit …bah …wel een rotgevoel als je de echte hebt….

Sabine 18 februari, 2022

Hoi Brechje,
Wat erg🤔,maar ook een mega compliment. En als je een tas wilt, waar je jaren plezier van wilt hebben, dan ga je tóch voor the one and only. (En dat betekent voor veel van ons,dat we er wel meer hebben dan one😉)

Alvast veel succes in Spanje met alles wat je daar gaat doen!

Gr. Myrte

Myrte 22 juni, 2019

Het spreekwoord “beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen” gaat hier niet eens op. Wat een lelijke namaak tassen. Ik snap dat het je vol in het hart raakt maar ik koop liever een echte ATF-tas dan dat ik met zo’n nepding wordt gespot! Mijn grijze Stars is zoveel mooier dan dat lelijke ding op de foto. Echte fans gaan voor jouw tassen!! Succes Brechje 💪🏼💪🏼

Astrid Nijhuis 22 juni, 2019

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published