Bye Bye 2022, Hello 2023—Looking Back, Looking Ahead

Bye bye 2022, hello 2023: terugblikken en vooruitkijken

Hoi! Leuk dat je hier bent en mijn maandelijkse blog leest. Mijn naam is Brechje en ik ben de trotse founder van dit te gekke grote-tassen-merk All-time Favourites, dat ik al sinds 2015 aan het opbouwen en runnen ben. Ik ben een paar maanden afwezig geweest met mijn blog, maar ik heb als goede voornemen voor 2023, dat ik weer elke maand een blog ga schrijven en jou weer meeneem in wat er op mijn pad komt als female entrepreneur!

Het einde van januari is al weer in zicht en we zijn echt uit de startblokken geschoten dit jaar: we hebben een fantastische Five Final Favourites gehad: onze jaarlijkse vijfdaagse sale, altijd in de eerste week van het nieuwe jaar. Omdat we steeds meer bekendheid winnen als merk, weten onze fans ook echt dat we gedurende het jaar geen uitverkoop houden, behalve die ene keer per jaar in januari. En hoorden we zelfs dat er wekkers werden gezet om op tijd te zijn. Sommige items waren al binnen 10 minuten uitverkocht. Ongelooflijk toch?

Omdat dit de eerste blog is van het jaar, wil ik graag even terugblikken op 2022. Afgelopen week hebben de meiden op kantoor hun 2022-presentatie gegeven waarin alle cijfers, analyses en marges werden besproken. 2022 was opnieuw een onstuimig jaar. Nog steeds hadden we last van de naweeën van de pandemie. Transport was nog altijd extreem duur, de fabriek is een paar keer dicht geweest i.v.m ziek personeel, maar ook de oorlog en de energiecrisis maakten het best een pittig jaar. Maar..daar stond ook iets moois tegenover: namelijk de succesvolle innovatie van 2022: de CITY BAGS! En dan met name de toppers IBIZA, MILANO en TULUM afgelopen zomer. Deze collecties hebben we volledig uitverkocht. 

Maar we hebben natuurlijk ook nog onze vaste collectie, de BIG FIVE collectie, die ook opnieuw heel goed scoorde in 2022. En om wat feiten met jullie te delen uit de Nederlandse webshop:

  • Het best verkochte formaat = de kleine shopper
  • De best verkochte print = zwart croco
  • De best verkochte city bag collectie = Milano (disco groen)

En om deze feiten ook meteen naast Duitland te leggen, scoorden daar hele andere items als beste:

  • Het best verkochte formaat = de grote shopper
  • De best verkochte print = camouflage
  • De best verkochte city bag collectie = Mallorca (zilver/goud pailletten)

Twee landen die zo dicht tegen elkaar liggen, scoren toch zo verschillend. En dat is eigenlijk iets dat me fascineert, maar ook ontzettend enthousiasmeert: hoe kan ik de vrouwenharten in verschillende landen harder laten kloppen, met mijn handige en hippe shoppers? Dat vergt dus een lokale aanpak, want zoals je ziet, kunnen we niet zo maar copy/pasten wat in Nederland goed werkt, op de Duitse markt. Interessant toch?

Geniet van je weekend, maak er iets gezelligs van en vergeet je ATF shopper niet mee te nemen!

Groetjes Brechje

p.s. dit was afgelopen week op kantoor, met allemaal onze nieuwe sweater aan die in ons kerstpakket zat!

Team All-time Favourites

 

 

 

2 reacties

Ah leuk weer eens een nieuwe blog!
Ik ben vooral heel naar wat er komen gaat dit jaar aan leuke printjes want ATFtassen heb je nooit genoeg ☺️

Ingrid

Super leuk Brechje om te lezen
hoe verschillend er per land qua tassen verkocht wordt. Ik ben ook benieuwd naar de favorieten van Spanje!
Kan ook niet wachten op de nieuwe collectie!
Blijf vooral zo enthousiast doorgaan en maak van 2023 een topjaar!

Lieve groet Vanessa

Vanessa Jonkers

Plaats een reactie

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.