BIG NEWS: ik vertrek!

Ja je leest het goed. Eindelijk kan ik het hardop uitspreken. Ik verhuis per 1 september naar Barcelona om vanuit daar All-time Favourites Spain op te gaan zetten! Misschien had je hier al iets over gelezen in De Telegraaf in februari dit jaar en wist je dat de plannen er waren. Maar nu is het echt!

Een paar jaar geleden vroeg mijn business coach Ole mij "Brech, wat als nou straks Nederland staat, de webshop draait, je een leuk team hebt, wat wordt dan het volgende land dat je gaat veroveren"? Ik verslikte me nog net niet. Hoezo een volgend land? Ga er maar eens over nadenken, zei hij.ย 

En dat ben ik gaan doen. Duitsland leek zakelijk een logische stap, maar ik zag me daar nou niet gaan wonen. Dus die streepte ik af. Het tweede land wat me te binnen schoot was Spanje. Het is een groot land, er is veel strand, mensen gaan er veel op uit, dus mijn tassen zouden het daar vast ook goed kunnen doen en bovendien ben ik dol op Spanje en verliefd op Barcelona. Dus de keuze was makkelijk gemaakt. Ik ga ATF Spain op zetten.ย 

Ik dacht ook, die Ole heeft helemaal gelijk. Als ik ATF groot wil maken moeten we andere landen gaan veroveren. Maar wat hij eigenlijk bedoelde was, begreep ik later, ik moet weg uit NL om ATF in NL groter te laten worden. Ik stond en sta verdere groei in de weg.

WAT?

Ole zag al lang dat ik niet een getalenteerde manager was en dat er een dag zou komen dat ik verdere groei van Nederland in de weg zou staan. Founders zoals ik, zijn vaak geen goede managers, willen alles zelf doen, kunnen niet goed delegeren/loslaten en worden soms ook geremd door emoties. Managers krijgen targets en voeren deze uit. Denken groot en willen van 1 graag 2 maken.ย 

En daarom is in december vorig jaar Jorien bij ATF begonnen in de rol van commercieel manager. Met als doel te groeien naar General Manager All-time Favourites Nederland. Zodat zij de Nederlandse markt kan gaan runnen en ik word vrijgespeeld om te doen waar ik wel goed in ben: dingen van de grond krijgen. Deze week heeft Jorien haar GO gekregen en zij wordt per 1 september verantwoordelijk voor Nederland en dat hebben we gevierd woensdag (zie foto beneden). Super spannend voor ons allebei. Maar ik laat NL met een gerust hart over aan Jorien.

Nog een week of 5 en dan ga ik verhuizen. En ga ik weer bij nul beginnen, zoals ik ook ooit bij nul ben begonnen in NL. 1 februari 2015 ging mijn Nederlandse webshop open. 1 februari 2020 moet de Spaanse webshop open. Dus de komende 5 maanden ga ik me bezig houden met het vergaren van "local knowledge", zoals dat zo mooi heet. Kijken welke slogan in Spanje goed kan aanslaan, welke Spaanse Quinty's we kunnen vinden, etc etc. Ik blijf elke week bloggen, zodat jullie alles kunnen volgen. En ik kom elke maand een paar dagen naar Amsterdam om een klein beetje vinger aan de pols te houden en voor een lekkere borrel met Eline en Jorien natuurlijk!ย 

Ik heb er zin in! Voor het echte Spanje gevoel heb ik twee heel leuke kadootjes gekregen: deze prachtige Spaanse jurk en 't boekje Emigreren naar Spanje. Wish me luck!

Liefs Brechje

Mijn Spaanse jurk

Emigreren naar Spanje

ย 

6 reacties

Lieve Brech,
Ik ben een trotse peettante! Dapper van je, ik weet zeker dat je deze stap ook gaat lukken! Wish you luck, dikke pakkerd!!

Sophie 09 augustus, 2019

Lieverd! Wat geweldig! Wat een stap! Wat een kans! Wat een avontuur! Jij kan dit!!!
Zo trots op je! En als je dan een paar dagen naar Nederland komt, plan mij dan ook in voor die borrel. You go girl!! Big kissss

Quinty 26 juli, 2019

Lieve Brech en Jo,

Heel veel succes en plezier!! Jullie kunnen het! En geniet in barca Brech! Ik laat het je weten als ik er een keer ben. Drinken we lekker een fles Belondrade ๐Ÿ˜€!

๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Renee Janus 26 juli, 2019

Hoi Brech,
Heel veel succes in Spanje!
Met jouw gedrevenheid zal dit zeker gaan lukken.
Het beste, groetjes
Ineke

Ineke 26 juli, 2019

Lieve Brech, wat een grote dappere en spannende stap ga je maken! Petje af! Ik wens je dan ook alle geluk van de wereld dat je het in Spanje naar je zin zult hebben! Zakelijk natuurlijk en Prive ook.ik blijf je volgen!
Dikke kus ๐Ÿ˜˜

Mieke 20 juli, 2019

Heel veel succes in Spanje, Brechje, weet zeker dat je het in Barcelona goed zal doen. Geweldige stad in een heerlijk land.

Marjan Baaten 20 juli, 2019

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published