Bags that Last a 'Life'—Sustainability at ATF

Bags that last a life; All-time Favourites & duurzaamheid

Ja dat is niet helemaal goed Engels, bags that last a life, maar het staat zo leuk als je zegt All-time Favourites, bags bigger than life en dan ook All-time Favourites, bags that last a life(time). Tassen waar je hele leven in past, maar ook tassen die een leven lang meegaan! En daar wilde ik het vandaag met je over hebben: duurzaamheid!

Oh ja, en voordat ik het vergeet: de ik-persoon die nu typt, dan ben ik: Brechje Gondrie. Ik heb ATF opgericht en schrijf elke week een blog om je mee te nemen in wat er allemaal op mijn pad komt tijdens het bouwen van mijn eigen merk. Niet meer alleen in Nederland, maar tegenwoordig ook in Duitsland en Spanje. En het opbouwen van Spanje en Duitsland doe ik momenteel vanuit Barcelona, waar ik sinds 2019 woon!

Duurzaamheid. Dit begrip heeft twee betekenissen en voor beide betekenissen is All-time Favourites hard aan de slag! Want vandaag de dag kunnen we er als samenleving, maar ook als bedrijf niet meer van wegkijken. Bovendien vind ik het ook belangrijk om hier als merk mee bezig te zijn. En vandaag wil ik jullie graag vertellen wat onze bijdrage is:

Betekenis 1: De eigenschap van lang goed te blijven of lang goed te blijven bestaan. 

We horen en lezen er veel over; fast fashion, veel kopen voor weinig en vaak van een slechte kwaliteit. Dat is iets wat ik voor All-time Favourites dus echt niet wil en ook nooit heb gewild. Ik heb mijn merk niet voor niets de naam All-time Favourites gegeven: vrij vertaald: je favoriet van ALLE tijden. Onze naam draagt juist duurzaamheid. Want je kunt alleen een all-time favourite worden als je het jaar na jaar kunt gebruiken. Dan wordt iets een klassieker. Dan wordt iets een favoriet. En dat betekent dat je kwaliteit koopt, want anders zou je dit niet jaar na jaar kunnen dragen/gebruiken. En een shopper van All-time Favourites staat gelijk aan kwaliteit. We hebben als merk een retourpercentage van nog geen 3%. Dus van alle orders, komt er 3% retour: dat zijn de orders die tegenvallen maar dus ook kapotte items. Dit is echt exceptioneel laag en daar ben ik heel trots op. Ik ben continue met mijn fabrikant bezig de beste ritsen te selecteren, de beste voering, de beste materialen, zodat onze tassen sterk genoeg zijn om ook écht jouw hele leven te kunnen dragen en tillen en EEN LEVEN LANG!

Betekenis 2: Streven om verstandig met energiebronnen en het milieu om te gaan.

Ook deze betekenis van duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ATF. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we het milieu niet belasten of in ieder geval zo min mogelijk? Allereerst door met onze tassen een alternatief te bieden voor de plastic tasjes. Met een All-time Favourites shopper bag heb je geen plastic tasjes meer nodig in de supermarkt of allerlei verschillende plastic shoppers om je te kunnen verplaatsen van A. naar B. Je gooit alles wat je nodig hebt in je ATF shopper. En je ziet er ook nog eens leuk uit! Ook heb je nog maar 1 shopper nodig i.p.v. allerlei verschillende tassen: met 1 shopper van ATF kun je én op vakantie én boodschappen doen én sporten én naar de sauna én in het vliegtuig, etc. Daar heb je niet allemaal verschillende tassen voor nodig. Verder proberen we gebruik te maken van goede materialen. Zo zijn onze croco shoppers gemaakt van vegan leather, en de python, zebra en luipaardprint shoppers van organisch katoen. En iets waar ik ook nog steeds heel trots op ben: sinds een jaar zijn onze verzendzakken 100% biodegradable. Wat betekent dat deze zakken in 6 weken helemaal oplossen tot een soort van compost. Dat is toch geweldig? Je hebt deze leuke roze zakken vast gezien toen je een bestelling plaatste bij ons. Daar word je toch blij van? Al worden velen van jullie niet blij van de verzendkosten bij ATF; maar ook daar zit een gedachte achter! Wij rekenen altijd verzendkosten. Mensen denken nog wel eens dat we daar geld aan verdienen, dat we die lekker in eigen zak steken of zo. Maar naast de kosten van ons verzendhuis die alles moeten inpakken zijn de verzendkosten vele malen hoger dan die 4,95€ die we aan de klant doorberekenen. Maar gratis verzenden en retourneren past niet bij onze filosofie. Samen, ATF en de klant, drukken we met een online business op het milieu en wij vinden dan ook dat we die kosten samen moeten dragen. Zodat de klant weloverwogen een keuze maakt en een bestelling plaatst. Voor sommigen is dit misschien een drempel of vinden ze dat bij aankoop van 2 stuks er geen verzendkosten betaald dienen te worden. Maar of je nou 1 of 10 stuks koopt, de kosten en de druk op het milieu zijn er altijd. Gratis verzenden en retourneren is gelukkig al wel op zijn retour. Het kan namelijk ook niet. Niet qua kosten maar vooral niet voor het milieu. En daar moet meer bewustwording voor komen. Dat is namelijk ook duurzaamheid. En de meest recente bijdrage van ATF zijn de shoppers uit onze luxe GOLD LABEL lijn: deze zijn gemaakt van gerecyclede plastic visnetten en geverfd zonder chemicaliën. En gemaakt in Europa, in Spanje zelfs en daarmee is het transport milieuvriendelijker! 

Er is uiteraard nog genoeg werk te verrichten voor ons op het gebied van duurzaamheid, vooral op betekenis 2. Maar ondertussen ben ik al echt heel blij met wat we tot nu toe hebben kunnen doen. En sowieso zullen wij als merk altijd op betekenis 1 met vlag en wimpel slagen, want onze shoppers hebben en zullen altijd de eigenschap hebben lang goed te blijven! 

Geniet van je weekend! Het wordt heerlijk weer!

Groetjes Brechje

p.s. hierbij nog wat foto's van die vrolijke roze verzendzakken! 

Atf en duurzaamheid

Verzendzakken ATF

AtF Bags bigger than life

1 reactie

Lieve Brechje, ik ben groot van van jouw tassen en heb er ondertussen veel verzameld. Ik wil je als feedback geven dat niet alle tassen even sterk zijn. De gouden neopreen van twee jaar geleden (als ik het goed heb) is stuk. De drukknoppen zaten aan elkaar en wilde ik losmaken. Uiteindelij lukte dit maar trok de ene drukknop los uit de stof met een gat tot gevolg. Superjammer! Ik heb de tas ook niet zo gek vaak gebruikt. Liefs, Debby

Debby van Reeden

Plaats een reactie

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.