Als je HEEL goed kijkt...

Nog maar twee weken en dan komt de nieuwe wintercollectie online en kun je deze vinden in de leukste winkels in Nederland. Ik wilde eigenlijk proberen om helemaal niks vooraf aan jullie te laten zien. Maar ik kan het toch niet laten en wil deze week alvast een kleine tipje van de sluier oplichten. Dus als je heel goed kijkt naar bovenstaande foto....

Dan zie je 1 van mijn favorieten van de nieuwe collectie; het "tweed" lijntje. Voordat zo'n nieuwe lijn helemaal af is gaat er natuurlijk een heel proces aan vooraf. Ik ben altijd om me heen aan het kijken, blader alle buitenlandse magazines door (zonder te lezen haha), struin het hele internet af van Pinterest tot Instagram en spot zo de trends. Zo kwam ik toen ik met deze collectie begon, heel veel tweed tegen in de bladen. Hier had ik foto's en knipsels van bewaard. Het leek me leuk om dat tweed, dat je vooral in kleding ziet, te verwerken in onze tassen om zo met iets heel nieuws in de collectie te komen.

Als ik dus zo'n idee in mijn hoofd heb, stuur ik die foto's naar de stoffenleverancier. Zij sturen dan allerlei kleine stukjes stof op naar mij. Vaak zit er dan niet meteen de juiste kleur of patroon bij. Dus dan moeten er meer staaltjes komen. Totdat ik de juiste heb gevonden. Ik wilde deze winter ook eens iets met blauw gaan doen. Dus ik koos twee kleuren voor dit lijntje: blauw en zwart.

Elk jaar organiseren we 2 of 3 keer een panel onderzoek waar we jullie, onze ATFriends, aan het woord laten. En na ons vorige panel onderzoek, lieten de dames weten dat er echt behoefte was aan meer nog kleinere shoppers. Vorige wintercollectie had ik als testje een shopper XS toegevoegd aan de collectie in bordeaux rood. Dat formaat vond iedereen te gek, maar jullie vroegen naar wat toegankelijkere kleuren. En dus heb ik geluisterd! :-)

In de winter verkopen we minder grote shoppers dan in de zomer. Misschien ook omdat de grote shoppers vaak als strandtas worden gebruikt en in de winter ga je toch vaak niet of minder naar het strand. Daarom geen grote shopper in dit lijntje. Ik heb de kleine shopper in tweed blauw gedaan, de shopper XS in zwart tweed en ook een toilettasje in zwart tweed. Toen de eerste proto's binnenkwamen was ik meteen heel blij, maar miste ik een beetje "smoel". En ik kon er mijn vinger niet opleggen wat ik nou miste. Het beste is het voor mij dan, om het even te laten liggen.

En een paar dagen later wist ik het: er moest een ketting aan de tas komen! Eerst had ik het kleine handvat gewoon zoals altijd gedaan en het lange handvat had ik als ketting laten maken. Dat was al heel mooi. Maar toen ik 'm zelf ging testen in de supermarkt, was die lange ketting met zware boodschappen echt pijnlijk op mijn schouder. Dus toen moest de boel om; nu is het kleine handvat een ketting en is het lange handvat zoals je gewend bent. Zo blijft het wel een handige tas, iets wat wij hoog in het vaandel hebben (en niet alleen een mooie tas)!

Wat vinden jullie van dit nieuwe lijntje? Ik ben zo benieuwd!

Fijn weekend, liefs Brechje

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published