Alles over de Tulum Bags & Tulum

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje en ik ben de trotse founder van All-time Favourites! Elke week probeer ik je aan de hand van mijn blogs mee te nemen in wat er allemaal op mijn pad komt als female entrepreneur en wat er allemaal bij komt kijken in het runnen van je eigen bedrijf! Vorige week vertelde ik al trots over mijn team hier in Barcelona. Deze week wil ik wat vertellen over de collectie, en dan vooral de nieuwe TULUM BAGS!

Wat is er eerder, de naam/stad voor een tas of de tas? Die vraag ik kreeg deze week gesteld. En dat vind ik natuurlijk een heel leuke vraag! De ontwikkeling van een nieuwe shopper is een lang proces. Het begint bij de stoffen (aangezien de modellen al lang vaststaan, die veranderen niet). Ik kies een patroon of een stuk stof uit en laat daar de eerste sample van maken. Ook wel proto genoemd. De eerste versie was gewoon de Tulum tas maar dan zonder die zwarte verticale banden en gele handvatten. Maar helemaal plain en met beige handvatten. En ik was niet direct enthousiast. Dan laat ik zo'n tas een paar dagen in mijn zicht liggen thuis. In de stof zit een klein neon geel accent en bedacht toen dat in ieder geval de handvatten geel moesten worden. Zo kwam er sample versie twee. Dat begon er al wat meer op te lijken maar toch was ik niet tevreden. Ik laat altijd alles in maat L sampelen, dan kan ik het beste zien hoe iets uitpakt. De tas miste iets.

Van een vriendin had ik zo'n leuke knoopceintuur gekregen. Het lijkt een beetje op een veiligheidsriem, maar dan met een leuk motiefje dat je in de zomer heel leuk om een jurkje kan knopen. Die had ik op de post gekregen heel lief en dat lag op de keukentafel en op de stoel lag sample 2. En toen zag ik het! Ik knipte het ceintuurtje doormidden en naaide de twee delen op de tas (Sorry Monica!). Ja dat was het dat ik miste! En ik bestelde sample 3. En toen ik die thuis ontving ging ik door de grond; het lukte de fabriek niet om die zwarte banden exact recht naast de strepen van de tas te naaien. Ze zaten helemaal schuin. Wat nu? Toen had ik een EUREKA moment; met een tornmesje maakte ik de banden aan de zijkanten los. Maar liet ze boven en onder vast, zodat die banden konden bewegen en niet kaarsrecht als de strepen hoefden te zijn en bedacht me dat dit perfect zou zijn om hier je strandlaken onder te rollen! En zo was deze tas een feit. 

En toen de naam: ik had met mijn vriend al een grote reis gepland staan. En dus was het kiezen van een naam voor deze tas vrij makkelijk. Een deel van onze reis was in Mexico en daar vond ik deze tas echt perfect bij passen! We deden een kleine tour door Mexico met Tulum, Coba en Valladolid als bestemmingen. En toen was de keuze zo gemaakt: deze collectie zou TULUM gaan heten!

Tulum! De meest hotte vakantiebestemming van dit moment. Tulum is hip, is fashion, is Instagram, witte stranden, mooie bikini’s, prachtige natuur en heerlijk eten! En ik en wij allemaal bij All-time Favourites zijn gek op dit alles! Dus met alle vier de samples in mijn koffer reisde ik naar Tulum en heb daar een geweldige tijd gehad. Er is teveel om op te noemen, maar mijn TULUM top 3 is dit:

1. FIETSEN! Alle hotels zijn mooi daar en je hebt ze in alle prijscategorieën en voor elke portemonnee. Maar zorg dat je een hotel aan het strand boekt en niet in "town". Dat is stiekem toch echt een flink stuk fietsen van elkaar vandaan en de weg er naartoe is heel erg donker 's nachts. En neem een hotel met fietsen. Het is heerlijk om met de fiets door Tulum rond te rijden. 

2. THE REAL COCONUT: dit is een prachtige ontbijt/lunch tent aan het strand met echt de allerlekkerste gerechten. Heerlijke koffie, lekkere verse sapjes, de mooiste acaibowls en alles natuurlijk helemaal Instagramable! We zijn hier bijna elke dag wel even langsgegaan en hebben zelfs het REAL COCONUT kookboek gekocht daar. 

3. HARTWOOD: als je van lekker eten houdt is dit the place to be! Het is zo'n leuk plekje in de buitenlucht waar je je ogen uitkijkt. Er is geen menukaart maar de bediening loopt met een heel groot schoolbord rond waar al het lekkers op staat geschreven. Ceviches, octopus, het water loopt me opnieuw in de mond! Ook de cocktails daar zijn heerlijk. Zorg dat je vooraf reserveert! 

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze nieuwe TULUM bags vindt! Laat je een reactie achter? En als je nog meer tips nodig hebt, zet dat er ook bij, dan zal ik ze beantwoorden!

Fijn weekend, 

Brechje

ATF en TULUM

 

1 reactie

Helemaal verliefd op de Tulum shopper!!
Zo leuk om te zien dat elke keer toch weer net een ander stofje of motiefje weet te bedenken en dat ik dan denk: ok, op de wishlist

Debby Verduijn 11 april, 2022

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published