Alleen maar liefde!

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest!

Afgelopen dinsdag, was het international women's entrepreneurship day. Een dag die speciaal in teken staat van vrouwelijke ondernemers. De officiële uitleg is: “a global movement to celebrate and support female founders and shed light on some of their challenges.”. Hier in Barcelona werd er op social media best wat aandacht aan geschonken. Maar vanuit NL heb ik er maar weinig over gehoord. Daarom vond ik het vandaag een mooie gelegenheid om in mijn blog eens even 4 dijken van vrouwelijke ondernemers in de spotlights te zetten. Meiden waar ik ontzettend veel bewondering voor heb en alleen maar liefde voor voel. Want ja, ik WEET hoe zwaar het kan zijn en hoe moeilijk de challenges kunnen zijn.

In willekeurige volgorde:

Astrid van der Hoeven. De founder van het feelgood merk Me&Mats. Als sucker for smiles, hoe groot of klein ook, begon ze Me&Mats. Een merk met lieve, gekke, geestige en vrolijke cadeautjes. Het maakt niet uit aan wie je die geeft, als ze maar op z’n minst een glimlach opleveren. Haar zoektocht naar geluk in kleine dingen is eigenlijk ontstaan uit een hele verdrietige gebeurtenis. Astrid verloor haan zoontje Mats heel kort na zijn geboorte. Na een periode van intens verdriet realiseerde Astrid zich dat die 30 glorieuze, liefdevolle, overweldigende minuten met Mats misschien wel de gelukkigste uit haar leven waren. En zo is ME&MATS een ode aan Mats en een ode aan de magie van een klein moment. Ik heb haar leren kennen op een beurs, we stonden tegenover elkaar met onze stands. Ik kan met haar sparren, met haar lachen en met haar huilen. Assie: hou vol girl, go get 'm!  

Astrid

Carlien van Hemert. Nog zo'n topper. Zij kwam op het briljante idee, toen ze op het strand was met haar kleine kids, om beachsocks te ontwikkelen, waarmee haar kroost lekker op het strand kon spelen, zonder de voetjes te verbranden aan het hete zand of zich te bezeren aan scherpe schelpen of steentjes. Hoe verzin je het hoor ik je denken? Tja, daar is aardig wat doorzettingsvermogen voor nodig geweest. Maar nu is haar internationale merk Duukies Beachsocks marktleider en werkt ze o.a. ook samen met Disney, niet de allerminste. Wat ik leuk vind aan Carlien is dat ze lekker praktisch is, hands-on. Als ik advies nodig heb, krijg ik van Carlien zonder toeters en bellen, precies wat ik nodig heb. En bovendien is ze ook nog eens super gezellig. Carla-la; ook voor jou geldt; de aanhouder wint!  

Carlien

Dan hebben we Barbara-Anne Maiburg. Ook voor haar is 19 november in het leven geroepen! Zij heeft niet een merk of een product, maar een service, een dienst. Zij heeft het bedrijf Woonlink opgericht en rijdt echt heel Nederland door om mensen te helpen en te adviseren als zij specifieke woonvragen hebben. Dat is een beetje vaag, dat begrijp ik. Maar er zijn in NL best heel veel mensen die bijvoorbeeld zelfstandig thuis willen blijven wonen, maar dit door beperkingen niet kunnen. Omdat ze verstandelijk beperkt zijn, lichamelijk beperkt, maar ook ouderen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Voor al die mensen is Barbara er en adviseert zij hen zodat ze lekker thuis kunnen blijven wonen, gaat ze naar gemeentes, moeten er subsidies worden aangevraagd; zij ontzorgt als het ware. Ik vind het mooi hoe zij dit heeft opgericht en hoe zij ook door blijft zetten. Zelfs als er soms niet wordt meegewerkt vanuit gemeentes of de regering, zet zij door! Ook voor jou geldt: zet door lieve vriendin!  

En dan last but not least Daantje van Turquoise by Daan. Ruim tien jaar geleden opende zij haar showroom in het World Fashion Centre en reed zij elke week naar Parijs om daar de leukste fashion items in te kopen, deze naar Amsterdam te slepen, in haar showroom op te hangen en te verkopen aan de leukste boetiekjes van Nederland. Inmiddels werkt ze niet meer alleen, heeft ze een heel team van meiden voor zich werken, gaat ze nog wel elke week naar Parijs voor inkoop, maar hoeft ze niet meer te slepen. Een echt type 'handen uit de mouwen'. Niet lullen maar poetsen. Een kei harde werker. Ongeveer tegelijkertijd begonnen wij onze eigen business en kijk nou Daan hoe ver we al zijn gekomen allebei! 

Misschien heb jij ook wel een vrouwelijke ondernemer in jouw omgeving? Misschien een vriendin, kennis, zus, etc. Ik weet zeker dat ze het leuk vindt dat je haar even een schouderklopje geeft vandaag! Vrouwelijke ondernemers zijn echt in de minderheid en mogen we best 1x per jaar even een beetje aandacht geven toch? 

Geniet van je weekend!

Liefs Brechje

2 reacties

Oohhh lieve Brech, wat een kado jou 5 jaar geleden te hebben mogen te ontmoeten op de beurs!. Soms heb je voel je gelijk een beetje liefde en dat had ik met jou! Behalve dat ik je grappig, doortastend, eerlijk, positief en je over een heerlijke dosis zelfspot bezit ben ik ook onder de indruk van de andere ondernemende vrouwen die jij zo in het licht kunt zetten! Want jeetje wat ben ik ook blij met Carlien en heb ik laatst in Barcelona Barbara mogen ontmoeten. Wat onwijs gezellig en hebben we een bijzondere avond beleeft met zijn drieën. Bar, gogogo met alle echt mooie dingen die jij aan het doen bent want wat jij doet, doet er echt toe. Mooi! Dikke pakkerd!

Astrid 24 november, 2019

ALLEEN MAAR LIEFDE, je raakt m goed! Ben super trots op JOU! Op ONS en op al die andere POWER vrouwen om ons heen! ❤️ Your my all time favourite Anne B ❤️

Daan 22 november, 2019

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published